2024. április 26., péntek

Három csoport indít jelölteket

December 15-én helyi választásokat tartanak Kishegyesen – A tizenöt képviselői helyre 23 jelölt pályázik

Csütörtök esti ülésén a kishegyesi helyi választások választási bizottsága Novák Attila elnökletével, véglegesítette a helyi választásokon induló jelöltek névsorát.

– A döntés alapján a tizenöt képviselői helyre három polgári csoport összesen 23 jelöltje pályázik. Mint ismeretes, a pártok ez esetben nem indíthatnak jelölteket, de közvetve támogathatnak egyes csoportokat. A Hegyesiek Kishegyesért csoport minden választókerületben indított jelöltet, a Kishegyes a Változásokért csoportnak hat jelöltje van, a Kishegyesért a Jobb Holnapért csoport pedig két jelöltet indít. A választók, akik a községi választási bizottság adatai szerint 4446-an vannak, minden kerületben három nevet keretezhetnek be, kevesebbet is lehet, de többet nem, mert az érvénytelen szavazatnak minősül. A polgárok, mint minden más választás esetében, ezúttal is névre szóló értesítést kapnak és ezzel kell jelentkezni a szavazóhelyen – mondta Novák Attila, a választási bizottság elnöke.
A választásokról nyilatkozva Szűgyi István, a Hegyesiek Kishegyesért elnevezésű csoport képviselőjelöltje azt nyilatkozta, hogy csoportjának képviselői folytatni szeretnék az eddigi munkát. Olyan személyek képviselik a csoportot, akik teljesíteni is tudják a megígérteket.
– Olyan személyek vannak a csoportban, akik tudnak és szeretnének is tenni a településért. Jó lenne azonnal tisztázni azt is, hogy a helyi közösségben senki sem kap fizetést az ott végzett munkáért. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert mindenfajta híresztelések keltek szárnyra. A magunk részéről szeretnénk folytatni a vízhálózat felújítását, az új kút üzembe helyezését. Az idén négy utcában cseréltük ki a vízvezetéket, jövőre ezt kell folytatni. Két térfigyelő kamera is helyet kap majd a meglevők mellett – hallottuk Szűgyi Istvántól.
A helyi közösség programjaiban szociális problémák is szerepelnek. Ezekről Sándor István az alábbiakat mondta:
– A nagycsaládosokat azzal is támogatjuk, hogy 25 százalékkal olcsóbb lesz számukra a vízszámla. Az újszülöttek a helyi közösségtől ötezer dinárt kapnak, ezenfelül természetesen a községtől is megkapják a tízezer dinárt. Támogatjuk a nyugdíjasokat, a sportolókat, a civilszervezeteket. Az ökokút az eddigi legjobb beruházásnak bizonyult, ezért azt tervezzük, hogy az Újfaluban is felszerelünk egy kutat, ne kelljen az embereknek a központba jönniük ivóvízért. A Híd utcában befejezzük a már kifúrt kút bekötését. Ezzel jelentősen javul majd a vízellátás az Alvég utcában és környékén – mondta Sándor István.
A két jelölt elmondta, hogy a településnek még mintegy tíz kilométernyi betonozatlan utcája van, és ezt is szeretnék aszfaltozni, de ennek üteme attól függ, hogy hogyan kap pénzt a Tartományi Nagyberuházási Alap.