2024. április 26., péntek
VB-SORSOLÁS

A horvátok Brazíliával, a bosnyákok Argentínával kezdenek

Tegnap a Costa do Sauipe üdülőtelepen kisorsolták a 2014-es brazíliai világbajnokság csoportbeosztását. Ahogy az várható volt, létrejött néhány nehéznek, akár halálcsoportnak is nevezhető négyes, de akadnak kevésbé érdekesnek tűnő csoportok is.

A nyolc valamikori világbajnok nemzet képviselőinek (Geoff Hurst, Mario Kempes, Fabio Cannavaro, Lothar Matthäus, Zinedine Zidane, Fernando Hierro, Cafú, Alcides Ghiggia) segítségével megtartott sorsolást a FIFA-főtitkár Jerome Valcke vezette, láthattuk a pódiumon Pelét, Ronaldót, Bebetót és Martát is, a sorsolás kb. egyórás felvezető műsor után következett.

A házigazda Brazília Horvátország ellen játssza a nyitómeccset, de nemcsak a horvátok, hanem a torna egyetlen újonca, a másik balkáni részvevő is kemény meccsel indít a vébén, ők Argentínával csapnak majd össze az első meccsükön.

A legnehezebbnek a D és a G csoport tűnik, kemény párharcok várhatók az A és a B csoportban is, a legkevésbé izgalmas négyesek talán a C és a H csoport. Biztos, hogy érdekes lesz már a csoportkör is, elvégre igazi presztízsmeccseket is láthatunk majd: Spanyolország–Hollandia, Anglia–Olaszország, Németország–Portugália.

Világbajnokság 2014, Brazília, a csoportbeosztás:

A csoport: Brazília, Horvátország, Mexikó, Kamerun.

B csoport: Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália.

C csoport: Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán.

D csoport: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország.

E csoport: Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras.

F csoport: Argentína, Bosznia-Hercegovina, Irán, Nigéria.

G csoport: Németország, Portugália, Ghána, USA.

H csoport: Belgium, Algéria, Oroszország, Dél-Korea.