2024. április 26., péntek

Nem lesz drágulás

„November elején, a kommunális tevékenységekről szóló törvénnyel és a közvállalatok programjaival és működési terveivel összhangban a Szabadkai Távfűtőművek, a Szabadkai Piacok, a Kéményseprő, valamint a Temetkezési közvállalatok igazgatóbizottságai jóváhagyták a vállalatok díjszabásának emelését. Az áremelésekre vonatkozó kérelmeket továbbították az őket megalapító illetékes titkársághoz. Maglai Jenő, Szabadka polgármestere azonban egyelőre nem ad engedélyt az említett közvállalatok díjszabásának emelésére, így a kérelmek nem kerülnek a Városi Tanács napirendjére.

– Mindaddig, amíg meg nem vizsgáljuk az áremeléseket kérelmező közvállalatokban uralkodó helyzetet, és nem nyerünk betekintést azok ügyvitelébe és gazdálkodásába, a kért áremelésekre nem kerülhet sor. A drágítások kérdése összetett folyamat, több paraméter befolyásolja, és számos tényezőt kell figyelembe venni – mondta Maglai Jenő polgármester.

A Szabadkai Távfűtőművek a hőenergia árának variábilis részére 6,95 százalékos emelést kért, a távfűtési díj alaprésze pedig változatlan maradna. A Szabadkai Piacok és a Kéményseprő közvállalatok 5,5 százalékos emelést kértek, a Temetkezési közvállalat pedig 5,5 százalékos áremelést igényelt valamennyi szolgáltatására.
A továbbiakig az említett közvállalatok díjszabása változatlan marad” – áll a Polgármesteri Kabinet közleményében.