2024. április 26., péntek

Vásárra vitték a gyógyfürdőt

A helyi önkormányzatok belgrádi kiállításán Óbecse is bemutatkozott a látogatóknak

A Bácska Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezésében a múlt héten tartották meg Belgrádban a helyi önkormányzatok ötödik kiállítását, amelyen részt vett Óbecse önkormányzata is.

Az eseményen Vuk Radojević polgármester, Gordana Džigurski, az idegenforgalmi iroda igazgatója, Dragan Kovačev gazdasággal és vállalkozásokkal megbízott tanácstag, valamint Gyurcsik Miklós regionális és határokon átívelő együttműködésért felelős tanácstag vett részt.

A kiállításon Vuk Radojević polgármester találkozott Igor Mirović regionális fejlesztéssel és önkormányzatokkal megbízott szerbiai miniszterrel is, akivel az óbecsei beruházási lehetőségekről, az ipari övezet egy részének infrastrukturális kiépítéséről, valamint a német KWS vállalat óbecsei befektetéséről is elbeszélgetett. A konzultáció során megállapították: a KWS beruházása áttörést jelenthet a község gazdasági életében, és nemcsak a község, hanem a régió szempontjából is fontos lépés lesz.

Az érdeklődők megismerkedhettek a község idegenforgalmi kínálatával, az ipari övezet által nyújtott lehetőségekkel, a beruházóra váró wellness- és spaközpont, valamint szállodaprojektumával is. A kiállítást azzal a szándékkal szervezték meg immár ötödik alkalommal, hogy lehetőséget biztosítsanak ezzel a vállalkozóknak, a cégeknek, az önkormányzatoknak, a regionális fejlesztési ügynökségeknek és a nemzetközi szervezeteknek arra, hogy információt cseréljenek, első kézből tájékozódhassanak és szakmai kapcsolatokra tehessenek szert.