2024. április 26., péntek

Ingyenes magyar és szerb nyelvtanfolyam Óbecsén

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) a Városi Népkönyvtárral együttműködve ingyenes alap- és középfokú szerb nyelvtanfolyamot szervez. A Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság ötvenezer dinárral támogatja a Tanuljunk együtt – Učimo zajedno elnevezésű programot, melynek célja a tolerancián kívül a fiatalok munkába állásának a megkönnyítése. Azok a 15 és 30 év közötti fiatalok, akik szeretnének megtanulni szerbül vagy a már meglévő tudásukat szeretnék tökéletesíteni, legkésőbb december 6-áig jelentkezhetnek a www.mojbecej.rs honlapon található űrlap kitöltésével.

A BUM néhány nappal ezelőtt magyar nyelvkurzust is hirdetett, és Aleksandar Đekićnek, a BUM elnökének az elmondása szerint szintén nagy az érdeklődés, a jelentkezéseket erre a tanfolyamra december elsejéig lehet elküldeni.

A hírt kísérő internetes hozzászólók zöme üdvözölte a kezdeményezést, egyesek kitértek a szerb nyelv iskolai oktatásának módszertani hibáira is, mások azt állították, ők nem az állampolgárság megszerzése miatt szeretnének magyarul tanulni. Akadt persze olyan névtelen kommentelő is, aki parancsba adta: csak akkor tanuljon bárki is magyarul, ha EU-s útlevelet akar szerezni, más esetben ilyen eszébe ne jusson.