2024. április 26., péntek
VÍZILABDA

Az olaszok nem hibáztak

Az Eger és a Partizan csapatai vereséggel rajtoltak az Euroliga csoportküzdelmeiben. Az egrieket az olasz Pro Recco győzte le vendégként, a Partizan a Brescia otthonában kapott ki. Az olasz gárdák nagyszerű napját az Eurokupában szereplő két csapat, a Posillipo és az Acquachiara tette teljessé, a szerbiai vízilabda vigasza pedig, hogy a kragujevaci Radnički Isztambulban aratott sikert.

Az egri meccs kiérdemelte a nap rangadója jelzőt. A kemény csatában a hazaiak vezettek 3:0-ra, a második negyedben az olaszok válaszoltak három találattal, a hajrában pedig Giorgetti pecsételte meg a vendéglátók sorsát, akik az utolsó negyedben három emberelőnyös helyzetet is kihagytak. A Galatasaray csak az első negyedben tartotta magát a Radnički ellen, amelynek soraiban Zoković és F. Filipović 3-3 találattal tűnt ki, a Partizan pedig 3:1-es vezetéssel nyitott Olaszországban, ám a két középső negyedben a Brescia, Del Lungo kapusnak is köszönhetően, nagy előnyt szerzett. A Jug nem érvényesítette könnyen a papírformát, a Barcelonetát a balkezes Echenique segítette győzelemhez, a Spandau pedig az első félidő 5:2-je után rutinosan győzte le a nagyváradiakat.

A 2. forduló meccseit december 4-én tartják meg Primorje–Jug, Eger–Barceloneta, Pro Recco–Olympiakosz, Radnički–Partizan, Oradea–Brescia és Galatasaray–Spandau párosítással, míg az Eurokupa negyeddöntőjének visszavágói december 18-án lesznek műsoron.

Ki lesz Babić utódja?

Miután a Szerb Haladó Párt elnöke, Aleksandar Vučić felszólította a párt magas beosztású tagjait, hogy lépjenek ki a sportklubok és a sportszövetségek vezetőségéből, s ennek a felszólításnak Zoran Babić, a Szerbiai Vízilabda-szövetség (VSS) nemrég megválasztott elnöke eleget tett, elkezdődtek a találgatások, hogy ki lesz a VSS új elnöke. A belgrádi média értesülései szerint Viktor Jelenić, a Crvena zvezda Vízilabdaklub elnöke az első számú esélyes, s a hírek szerint Aleksandar Šoštar, a Szerbiai Sportszövetség elnöke is esélyes a megüresedett pozíció betöltésére. A belgrádi tájékoztatási eszközök szerint Predrag és Nenad Manojlović, Darko Udovičić és Nikola Kuljača is indulhat az elnöki székért, míg Aleksandar Šapić neve, aki két hónappal korábban Babić ellenfele volt, egyelőre nem került szóba.