2024. április 26., péntek
ÚJVIDÉK

Több száz millió a szennyvízhálózat felújítására

Újvidék utcáit az elmúlt pár hónapban több helyen lezárták, városszerte munkálatok folynak, nagy részüket a Városi Vízművek közvállalat végzi. A Pirosi út és a Belgrádi sétány között egy nagy vízelosztó csomópont épül, ez a legnagyobb beruházás ebben az évben – mondták a Városi Vízművekben.

A munkálatok értéke hétmillió eurót tesz ki, az elkövetkező egy évben felújítják a Pirosi út, a Jaša Tomić sugárút, a Kiszácsi és a Temerini utca, továbbá a Filip Višnjić és a Venizelos utca mentén húzódó vízvezetéket és szennyvízcsatornát. A munkálatokat az Európai Befektetési Bank hiteléből finanszírozzák – írja a Dnevnik napilap.

Folyamatban van a Limán városnegyedben a szennyvízcsatorna-hálózat felújításának a második fázisa, ez az egyik legnagyobb beruházása a Városi Vízműveknek. 100 millió dinárt fektettek be, és ha minden jól megy, decemberben befejezik a  munkálatokat. A Limánon ezenkívül felújították a Fruška gora és a Drage Spasić utcai vízvezeték-hálózatot, ami 7,5 millió dináros beruházásnak számít. A Fehér Ferenc téren és a Miroslav Antić utcában még folyamatban van a szennyvízcsatorna-hálózat rekonstrukciója, amire az önkormányzat 12 millió dinárt szánt. A tervek szerint december közepéig befejezik a munkálatokat, ezzel egy időben kezdték el a Vasa Stajić utcán át húzódó szennyvízhálózat felújítását, amelyre a város 20 millió dinárt költött.

Az elkövetkező napokban kicserélik a rozsdás csöveket a Szerémség utcában; erre az önkormányzat 10 millió dinárt hagyott jóvá, továbbá a Vasút utcától a Laza Kostić és a Makszim Gorkij utcáig is új csöveket helyeznek el.

Jelenleg munkálatok folynak még a Felszabadulás sugárúton, a Karađorđe stadion környékén, valamint a Vajdaság utca és a Lázár cár sugárút között, ezenkívül a Telepen hamarosan részlegesen felújítják a szennyvízhálózatot a Hős Pinki utcában.