2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Továbbjuthat az Atlético Madrid

Az Atlético Madrid bebiztosíthatja helyét a legjobb 16 között a Bajnokok Ligájában, amennyiben a csoportküzdelmek mai játéknapján, a papírformának megfelelően, hazai környezetben legyőzi az Austria Wien együttesét.

A százszázalékos madridi alakulat két hete rendkívül könnyedén, 3:0-ra nyert Bécsben, így magabiztosan várhatja a találkozót, s ha ismét diadalmaskodik, akkor klubrekordot állít fel, a gárda története során ugyanis eddig még sosem kezdte négy győzelemmel a legrangosabb európai kupasorozatot. Három egymást követő sikert az 1958/1959-as idényben aratott az együttes. A mérkőzést a magyar Vad II István vezeti. Szintén nagy lépést tehet a nyolcaddöntő felé a spanyol bajnok és a listavezető Barcelona, amely a Serie A-ban csak vergődő Milant látja vendégül. A párharc milánói felvonásán 1:1-es döntetlen született, és ezúttal meglepetés lenne, ha Massimiliano Allegri tanítványai akárcsak egyetlen pontot is elhoznának a Camp Nou Stadionból, ahonnan az előző szezon nyolcaddöntőjének visszavágóján 4:0-s, azt az megelőző idény negyeddöntőjének második felvonásán pedig 3:1-es vereséggel tértek haza.

Szalai Ádám csapata, a Schalke nincs könnyű helyzetben, mivel a Chelsea vendégeként kell helyt állnia úgy, hogy José Mourinho együttese két hete rendkívül simán, 3:0-ra diadalmaskodott Gelsenkirchenben. Szintén a német csapat esélyeit csökkenti, hogy a BL-ben a Chelsea eddig hat alkalommal látott vendégül német csapatot, és ezeket a találkozókat mindannyiszor megnyerte, ráadásul csak a Bayern München – még a 2004/05-ös idény negyeddöntőjének első mérkőzésén tudott gólt szerezni (4:2) – a Stamford Bridge-en.

Az F csoportban az előző szezonban döntős Borussia Dortmund az Arsenalt fogadja, amennyiben Jürgen Klopp együttese ezúttal is legyőzi az Ágyúsokat, az komoly előnyt jelentene számára a továbbjutást illetően.