2024. április 26., péntek

Krokodilok tava

Baté László nyerte az idei harmadik Bálint-tavi csukaversenyt

A vasárnapi rendezvény gyönyörű nyárvégi időben zajlott. Kezdés után rögtön jelentkeztek a ragadozók, mégpedig az öregebbje. Komoly közelharcban adták meg magukat a süldő krokodil nagyságot elérő csukák.

A kispiaci Bálint-tó partján 38 versenyző foglalt helyet, ez eddig a legnagyobb létszámú megmérettetés. A tógazdáknak sok jelentkezőt el kellett utasítaniuk, mert már rég betelt a létszám.

A reggeli tömeges csukatámadás után egészen tíz óráig szépen szállingóztak a termetes halak, azután a déli órákban szinte teljesen leálltak. A pályán arányosan elosztva 37 darab csukát fogtak a horgászok, közel 85 kiló összsúlyban. Ezek között a többi horgászvízhez képest igen sok volt a három-négy kiló feletti példány.

A versenyt Baté László nyerte a part mentén fogott öt kisebb (majd kétkilós átlag!) csukával, azaz 8,88 kg összzsákmánnyal. Második lett Boris Rezničenka 7,9 kg hallal, melyből az egyik a pálya legnagyobb hala volt (6,40 kg). Harmadik a még gyermekkorú Milan Ajdarić lett 7,46 kiló fogással.