2024. április 26., péntek

Vučević: A haladók felvonulásokat szerveznek Vajdaság-szerte

A jövő héten a Szerb Haladó Párt szimpatizánsai békés felvonulásokat tartanak majd Vajdaság minden nagyobb városában, a megmozdulás megkoronázásaként pedig egy óriási népgyűlésre kerül sor Újvidéken, jelentette be pénteken Miloš Vučević, Újvidék polgármestere. A felvonulásokkal azt szeretnék bebizonyítani, hogy a Bojan Pajtić és a Demokrata Párt által vezetett tartományi hatalom elvesztette legitimitását Vajdaságban.

– Ha azok, akik mindent, amihez csak hozzáfértek, tönkretettek, szervezhetnek felvonulásokat, akkor a tisztességes emberek miért nem szervezhetnének felvonulásokat? – vetette fel a kérdést Vučević. – Ugyanakkor lassan századszor is felkérem Bojan Pajtić urat, hogy álljon ki ellenem a képernyők előtt, és beszélgessünk el Vajdaság jelenlegi helyzetéről – tette hozzá.

Vučević szavai szerint a demokraták a televíziós párbajt nem utasíthatják vissza azzal az indoklással, hogy Újvidék polgármesterének nem tiszte a tartomány helyzetéről beszélni.

– Ha már Aleksandra Jerkov és Igor Pavličić is kihívott úgy, hogy semmilyen tisztsége sem volt, én pedig elfogadtam, akkor Pajtić is elfogadhatja kihivásom, ha másért nem is, akkor legalább azért, mert az SZHP elnökségének a tagja vagyok – szögezte le Újvidék polgármestere.

Elmondta, a felvonulások időpontjáról, helyszíneiről és minden egyéb részletről időben értesítik a közvéleményt.