2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Megléphet a Real Madrid

A Real Madrid jelentős előnyt szerezhet riválisaival szemben, amennyiben legyőzi a Juventust a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek mai rangadóján. A madridi sztárcsapat két fordulót követően százszázalékos mérleggel áll a kvartett élén, míg a Juventus két döntetlenjével is a második, így ha a spanyolok diadalmaskodnak, akkor hatalmas lépést tesznek a továbbjutás felé.

A két csapat eddig 14 alkalommal találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, és a párharc teljesen kiegyenlített, ugyanis 7 spanyol és 7 olasz győzelem született eddig. A legutóbbi két összecsapást a torinói alakulat nyerte, a 2008/09-es idény csoportküzdelmeiben hazai környezetben 2:1-re, Madridban pedig 2:0-ra diadalmaskodott a Juventus, a két találkozó négy olasz góljából Alessandro Del Piero hármat szerzett.

A Juventus nem túl jó előjelekkel vág neki a mérkőzésnek, mivel vasárnap vereséget szenvedett a bajnokságban, Antonio Conte együttese úgy kapott ki a Fiorentina otthonában 4:2-re, hogy a félidőben még 2:0-ra vezetett. A csoport másik mérkőzésén a török Galatasaray a dán Köbenhavn együttesét fogadja, a papírforma isztambuli sikert ígér.

A C csoportban a görög Olimpiakosz ezúttal a Benfica vendége lesz, míg a D jelű kvartettben a címvédő, és eddig hibátlan Bayern München a pont nélküli cseh Viktoria Plzen fogadja az Allianz Arenában.