2024. április 26., péntek

Leo Martin és a Kraljevski Apartman is fellépnek

Idén háromnapos lesz a szabadkai Ifjúsági Fesztivál, a versenyprogram november 9-én zajlik a Népkörben

Az Ifjúsági Fesztivál ezúttal is fiatal dalszerzőket karol fel, megadja nekik a lehetőséget, hogy munkájukat széles körben bemutathassák. A fesztivál programját Lengyel Gábor, a fesztivál igazgatója, Kornelije Kovač, a fesztivál művészeti igazgatója, Gordana Vidaković, a fesztivál szervezője, Vladimir Miletin, a fesztivál rendezője, Dejana Bibić, az szabadkai Ifjúsági Iroda koordinátora és Toni Bedalov, a Szabadkai Rádió igazgatója ismertették.

Mint megtudtuk, idén is szép számmal érkeztek szerzemények úgy Szerbiából, mint a környező országokból, többek között Magyarországról és Ausztriából is. A szervezők csupán azt sajnálták, hogy sok jó szerzeményt kénytelenek voltak kizárni a versenyprogramból, mivel előzőleg már megjelentek videómegosztókon, a fesztivál szabályzata szerint pedig csak azok a dalok versenyezhetnek, amelyeket itt mutatnak be először. Végül a pályázatra beérkezett 109 szerzeményből 18-at válogattak ki. November 9-én, 20 órától, a Népkör MMK-ban ezek szállnak majd versenybe. A dalokat ezúttal is szakmai zsűri bírálja el, a zsűri tagjai: Olja Dešić Horvátországból, Brano Likić Bosznia-Hercegovinából valamint Aleksandar Gajović és Srđan Nikolić Szerbiából. Idén is több díjat ítélnek oda, többek között a legjobb dalokért, dalszövegért, előadásért, de díjat kap a legjobb együttes és jazzszerzemény is.

A megmérettetésnek kísérőprogramjai is lesznek. November 7-én 20 órától a Raktárban koncertfotó kiállítás, rock- és rapszövegek felolvasása, valamint koncertek zajlanak. Fellép a Desya Lovorov Experience, valamint Alen Marković és Igor Mihavljev. Erre az eseményre a belépés díjtalan.

Másnap, november 8-án, 20 órától, a városháza dísztermében egy nosztalgiaest keretében koncertezik Leo Martin legendás énekes. Jegyek 500 dinárért válthatók a Plato könyvesboltban. A szervezők  hangsúlyozzák, hogy csak korlátozott számban lesznek eladásban jegyek.

A versenyprogram tehát november 9-én, 20 órától lesz a Népkör MMK-ban. Belépőjegyek 300 dinárért szintén a Plato könyvesboltban válthatók, és minden bizonnyal majd a főtéren is. Az idei megmérettetésen is lesz vendégzenekar, ezúttal a belgrádi Kraljevski Apartman.