2024. április 26., péntek

Megdrágul a buszjegy és a szemételhordás

Előreláthatólag októberben már új ár szerint számolják el ezeket a szolgáltatásokat

A Városi Tanács a napokban elfogadta a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat, valamint a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat árkorrekciós javaslatát, mely szerint ennek a két közvállalatnak a szolgáltatásai 5,5 százalékkal növekszenek.

A Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat által benyújtott árkorrekciós javaslat szerint eddig havonta 4,11 dinárt számoltak négyzetméterenként a háztartási hulladék eltakarításáért, a drágítás után pedig 4,38 dinárt fizetettnek majd meg. A lakótömbök esetében a havonta 4,97 dináros négyzetméterenkénti ár helyett 5,24 dinárt számolnak, az üzlethelyiségek esetében az eddigi 11,28 dinár helyett a korrekció után négyzetméterenként havonta 11,90 dinárt számolnak majd fel. Azokban a helyi közösségekben, ahol szemeteszsákokból hordják el a szemetet, a szemeteszsákokért az eddigi 82,11 dinár helyett 86,63 dinárt fizettetnek majd meg, miután a közvállalat alapítója, vagyis a városi önkormányzat jóváhagyja a benyújtott javaslatot.

A Subotica-trans igazgatóbizottsága által kidolgozott javaslatban kiemelik, hogy az árkorrekcióra az üzemanyag-drágulás, valamint a személyi jövedelmek növelése, valamint a fogyasztói kosár drágulása miatt van szükség. Így például a városi közlekedésben eddig megszabott 54,60 dinár helyett (amit egyébként 55 dinárra kerekítettek eddig), most 57,60 dináros árat szabtak meg.  De a teljes és pontosabb árjegyzék kidolgozását majd csak akkor végzik el, miután a képviselő-testület is elfogadja az 5,5 százalékos árkorrekcióra vonatkozó javaslatukat.

E két közvállalat árkorrekciós javaslata csütörtökön szerepel majd a képviselő-testület napirendjén.