2024. április 26., péntek

Szabadka: Rendőrkézen a sínrongálók

A gyanú szerint a sínpályát rongálták meg és vasúti szerelvényekről tulajdonítottak el tárgyakat

A közelmúltban, két esetben is megrongálták a tettesek a vasúti pályát. Egyik ilyen lopásra Bajmoknál került sor, ami miatt Zombor felé voltak fennakadások a vasúti forgalomban, a másik esetre pedig Kelebiánál, a magyar határ felé került sor.

A rendőrség elcsípte a kelebiai „ügyeskedőket”. A kiadott közleményből kiderül, hogy bűnvádi feljelentést tettek az Alapfokú Ügyészségen három személy ellen, akiket általános veszély okozásával és lopással gyanúsítanak. Az érintettek ugyanis a gyanú szerint nagyobb értékű anyagi kárt okoztak a Szerbiai Vasutak vállalatnak.

A rendőrség szerint alapos a gyanú, hogy a szabadkai illetőségű 27 éves D. C. és a 18 éves J. J. július végén a Magyarország felé vezető sínpályán lecsavarozták el eltulajdonították a síneket rögzítő fémcsavarokat, amelyeket ezután elvittek a szintén szabadkai, 21 éves N. D. –nek, akit azzal gyanúsítanak, hogy ezeket a csavarokat szekundáris hulladékként értékesítette.

A rendőrök bűnvádi feljelentést tettek a 31 éves szabadkai illetőségű N. B. ellen is, aki a gyanú szerint többrendbeli lopás bűncselekményét követte el. Őt azzal terhelik, hogy mozdonyokról és vagonokról törvényellenesen leszerelt és eltulajdonított különféle tárgyakat, amelyeket szekundáris nyersanyagként tovább értékesített.