2024. április 26., péntek

A Szabadkán konténerben talált csecsemő élve született

Az ügyész az esetet gyilkosságnak minősítette

Vasárnap délután Szabadka Prozivka városrészében egy halott csecsemőt találtak, akit valaki egy konténerben hagyott. A csecsemőt délután négy óra körül találták egy konténerben, amely a Sonja Marinković utcai garázsok mögött található. A fiúgyermeket egy polgár találta, aki műanyag palackokat gyűjtött.

A csecsemőt egy törülközőbe csavarták, amely csupa vér volt. A helyszínre kiszálltak a rendőrség és a Mentőszolgálat munkatársai is.

A boncolás során megállapítást nyert, hogy a csecsemő élve született, a halál okát még vizsgálják. A szabadkai Felső Bíróság vizsgálóbírája elmondta, az eset körülményeitől függően minősített gyilkosságról lehet szó, amiért 10 és 40 év közötti börtönbüntetés mondható ki. Amennyiben gyermekgyilkosságról van szó, a büntetés hat hónaptól öt évig terjedhet.

A rendőrség intenzíven nyomoz az egyelőre ismeretlen személy ellen, aki ezt, az ügyész által gyilkosságnak minősített bűncselekményt elkövette.

Ugyanakkor kérik a polgárokat, akik bármilyen információval rendelkeznek az ügyről, hogy jelentkezzenek a szabadkai rendőrségnél, a 192-es számon, vagy pedig a 064/8927365-ös mobilszámon.

A legutóbb Szabadkán mintegy 15 évvel ezelőtt történt hasonló eset, akkor az egykori Centar áruház mögött találtak egy halott újszülöttet.