2024. április 26., péntek

Sürgősségi munkálatok még a tél beállta előtt

A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola homlokzatának felújítása tavaszra kezdődhet – Az iskola illetékeseit fogadta a tartományi oktatási titkár
Deli Andor

Deli Andor magiszter, tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár és Nebojša Milanković, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója pénteken találkozott a szabadkai Ivan Sarić Műszaki iskola igazgatónőjével, az iskolaszék és a szülői tanács elnökével. Mint ismeretes, a héten a szülői tanács tiltakozó megmozdulást szervezett, mert a műemlékvédelem alatt álló épület utcai és udvari homlokzata már annyira rossz állapotban van, hogy az utóbbi években már életveszélyessé vált a közelében tartózkodni, súlyos vakolatdarabok hullanak le róla.

– Már korábban is kapcsolatban voltunk az iskolával ez ügyben. Most pedig hiszem azt, hogy az iskola képviselői megerősítést nyertek a részünkről, hogy a tartományi kormány eltökélt szándéka segíteni az ilyen bajba jutott iskoláknak. Ebben segítségünkre szolgálnak a Tartományi Nagyberuházási Alapban rendelkezésre álló pénzeszközök – hallottuk Deli Andor tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkártól. – A munkálatok és a közbeszerzés időigényessége miatt a jelentősebb munkálatokra előreláthatólag tavasszal indulnak be. Ám még a tél beállta előtt sürgősségi beavatkozásokat fognak elvégezni, az ehhez szükséges pénzt a tartományi költségvetési tartalékokból fogjuk fedezni. Ezek a sürgősségi munkálatok a diákok, tanárok, járókelők biztonságát szolgálják, az omladozó homlokzatról fogják eltávolítani a veszélyt jelentő vakolatdarabokat.

A tavaszra esedékes munkálatok előkészítésének első lépéseként a Tartományi Nagyberuházási Alap szakértői elkészítik annak felmérését, hogy mennyibe kerül a renoválás, most ugyanis csak 2011-es adatok állnak rendelkezésre.

Mint Deli Andor elmondta: legközelebb nem Újvidéken, hanem Szabadkán, az iskolában találkoznak, amikor az iskola igazgatója már konkrétumokról tud beszámolni a nyilvánosságnak. Az említett találkozón Deli Andor illetékes titkáron, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóján, és az iskolaszék, szülői tanács képviselőin kívül Modest Dulić, Szabadka polgármestere is részt vesz.