2024. április 26., péntek

Elhagyhatta a kórházat a megvert kisfiú

Az oktatási miniszter megelőző intézkedéseket helyezett kilátásba

Pénteken elhagyhatta a kórházat az a hétéves elsős kisfiú, akit kedden vert meg az iskolaudvarban két ötödikes diák Aranđelovacon. A támadás során a kisdiáknak a lépe sérült meg. Tijana Šuković, a kisfiú édesanyja elmondta: gyermeke jól van, a lelki sérüléseket pedig pszichológus segítségével dolgozza majd fel. Az édesanya azt nyilatkozta, hogy sem az elkövetők szüleit, sem a tanárokat nem hibáztatja. Az ötödikes diákok szüleit arra kérte, hogy ne veréssel büntessék gyermekeiket.

A kisfiút Tomislav Jovanović oktatási miniszter is meglátogatta a kórházban. A látogatást követően a miniszter kifejtette:

– A támadás pofon az egész szerbiai oktatásügynek, minden diáknak, minden szülőnek és tanárnak. A minisztérium igyekszik majd olyan intézkedéseket foganatosítani, hogy a jövőben soha többé ne történhessen meg ilyesmi. Azoknak, akik nem készek elfogadni az új kihívásokat és a tudás átadása mellett nem képesek a gyerekekkel megértetni a tolerancia fontosságát, semmi keresnivalójuk az iskolákban, nem érdemlik meg, hogy az oktatási intézményekben legyenek. Mindent megteszek azért, hogy különböző megelőző intézkedésekkel sikerüljön megakadályozni az ehhez hasonló incidensek megtörténtét – fogalmazott Jovanović.