2024. április 26., péntek
A HÉTVÉGÉN PÉTERRÉVÉN

Brutálisan megvertek két fiatal fiút

Brutális támadás történt vasárnapra virradó éjszaka Péterrévén: sajtóértesülések szerint a két áldozat – egyikük kerékpáron ülve, másikuk gyalogosan – hazafelé tartott egy házibuliról, amikor egy óra körül három ismeretlen személy beléjük kötött, majd további két társuk csatlakozott hozzájuk. Ekkor mind az öten rátámadtak a fiúkra.

K. L. elmondása szerint az őket provokáló három, részegnek tűnő roma fiatal 17-18 éves lehetett. Útjukat állták a hazafelé tartó fiúknak, akik megpróbáltak békésen kitérni előlük. Ekkor az egyik őket provokáló fiú elkiáltotta magát, hogy elütötték, majd azonnal lelökte K. L.-t a biciklijéről. Miközben a támadók a már földön fekvő áldozatokat rugdosták, két felnőtt roma is megjelent a helyszínen, akik szintén rugdosni és ütni kezdték a fiúkat. A verést azután sem hagyták abba, hogy elfogadták a fiúk által felajánlott, náluk lévő 1200 dinárt. K. L.-nek végül sikerült elmenekülnie, de a földön fekvő társát a támadók ezután is tovább rugdalták. Amikor K. L. édesapja kíséretében a helyszínre érkezett, a támadók kimérten továbbálltak.

Az áldozatok a történteket azonnal jelentették a rendőrségnek, akik az eset rögzítése után a fiúkat az óbecsei egészségházba küldték. Siniša Šijačić, az óbecsei egészségház igazgatója a Magyar Szónak megerősítette a hírt: vasárnapra virradó éjszaka valamivel két óra után két péterrévei fiatalembert, D. G.-t (1995) és K. L.-t (1995) láttak el az egészségházban, akiket az elszenvedett zúzódások, horzsolások, hasra és fejre mért ütések miatt innen az újvidéki kórházba szállítottak. Devics Ferenc, a kórházban ápolt fiú édesapja érdeklődésünkre elmondta: mivel a fiú orra több helyen eltört, vasárnap megműtötték és lábadozik. Fiát lelkileg is megviselték a történtek. K. L. ennél valamivel könnyebb sérüléseket szenvedett, testén zúzódások, véraláfutások árulkodnak a történtekről. Ő hétfőn már részt vett a tanításon.

Az újvidéki rendőrség szóvivője érdeklődésünkre mindössze annyit közölt: a rendőrség intenzíven dolgozik az ügy felderítésén.

Szabó Attila, aki Vajdaságban elsőként szervezett civil járőrszolgálatot, azt nyilatkozta: bár úgy tervezték, hogy a kukorica betakarítása után, azaz körülbelül három hét múlva szervezik meg újra az önkéntes járőrözést a faluban, a történtek után úgy döntöttek, hogy a rendőrségi nyomozás sikerétől függően ezt akár a tervezettnél korábban is megtehetik. Elmondása szerint tevékenységük ezentúl is a megfigyelésre, a rendőrség értesítésére korlátozódik.