2024. április 26., péntek

Szüreti napok

Kétnapos programmal várják a látogatókat

A hétvégén kerül sor a Szüreti Napokra Palicson, melynek keretében az idén is a már megszokott tartalmak várják a kilátogatókat.

Szombaton 11 órakor veszi kezdetét a rendezvény, ekkor nyílik meg a Vigadónál a gyümölcs- és zöldségkiállítás, a kóstolással egybekötött borkiállítás, a szüreti piac, a mézkiállítás, a sajtbemutató, a virág- és faiskola-kiállítás, a kisállat-kiállítás, a kirakodóvásár és a szabadkai Rotary Klub jótékonysági akciója, a Humanizmus gyümölcse, amelynek keretében a tőlük megvásárolt ételből és italból befolyó pénzösszeget jótékony célra fordítják. A vásár és a kiállítások este hét óráig lesznek megtekinthetők.

11.30-kor a Kristal táncklub mazsorett-táncosai lépnek fel, délben pedig hivatalosan is megnyitják a Szüreti Napok rendezvényt, ahol az Arena Zabatkiensis borlovagrend ceremóniáját is megtekinthetik, illetve kiderül, ki az év szőlésze és a szüret királynője.

13 és 17 óra között a Combrio tamburazenekar gondoskodik a szórakoztatásról, 15 órakor pedig kezdetét veszi az az előadás, melyen a gyümölcstermesztésről és az újdonságokról hallhat majd a közönség. 17 és 18 óra között interaktív zumbaedzésen vehetnek részt a látogatók.
A Kisvendéglő teraszán birkapaprikás fő majd, melyhez káposztasalátát, a disznópaprikáshoz pedig burgonyát szolgálnak fel, illetve csapolt sör és bor is kapható lesz a finom falatok mellé. A Kapitány réti csárda különleges kínálatában hallal, pálinkával és borral várja az érdeklődőket.

Vasárnap 11 és 19 óra között újra nyitva áll majd a vásár és a különféle kiállítások.10-től 14 óráig tart majd a birkapaprikás-főző verseny és a győztes kihirdetése, a Combrio tamburazenekar pedig ezen a napon 12-től 16 óráig muzsikál, illetve ugyanebben az időben a Kisvendéglőben a Szüreti Napok jegyében vasárnapi ebédet  lehet majd kapni. 15 órától kerül sor egy újabb képzésre, melynek témája a gyümölcspálinkák készítése lesz. 16 és 17 óra között a latin táncoké lesz a főszerep, melybe a látogatók is bekapcsolódhatnak. A Kapitány réti csárda ezen a napon is hallal, pálinkával és borral várja a vendégeket.