2024. április 26., péntek

Új mikrobusz az adahatári diákoknak

A zentai általános iskolákban felkészültek a tanévre

A zentai önkormányzat vadonatúj mikrobuszt ajándékozott a Stevan Sremac Általános Iskolának. Ceglédi Rudolf polgármester elmondása szerint ezt elsősorban az adahatári diákoknak a városi iskolákba történő szállítására használják majd, ezenkívül a különböző versenyekre és a tanárok továbbképzésére való utazást is ezzel szándékozzák megoldani. A polgármester elmondta azt is, hogy németországi adományból 100 széket és 80 asztalt is beszereztek az iskola számára.

Zentán egyébként a szeptember 2-án kezdődő új tanévben 220 tanuló kezd el járni az általános iskolák első osztályába.
Sárosi Gabriella, az iskola igazgatónője szerint a község falvaiban lévő általános iskolákban is szépen alakult az elsőbe beiratkozó diákok száma, s ezért egyetlen helyen sem kellett tagozatelismertetést kérelmezniük: 16-16 tanuló van az első osztályokban. Keviben és Bogarason 5-6 tanulót írattak be – mondta el az igazgatónő.
Megemlítette azt is, hogy az esti iskola bejegyeztetésére szintén elkészítették a szükséges dokumentumokat, s ezeket elküldik a tartományi titkársághoz jóváhagyásra. A program harmadik ciklusára 29-en jelentkeztek, s 25 megkérdezett hallgató közül 16-an jelezték, hogy szeretnének beiratkozni a képzés második ciklusára.
A nyári szünidő alatt egyébként sikerült felújítani a kevi iskola egyik tantermét. Sárosi Gabriella megjegyezte, hogy több épületre készítettek ugyan felújítási terveket, ezek a felújítások, illetve hozzáépítések azonban sajnos nem valósultak meg.