2024. április 26., péntek

Négyórás várakozás Horgosnál

A szerbiai Autós-Motoros Szövetség jelentése szerint pénteken a horgosi határátkelőnél 3-4 óra várakozási időre kell számítani  a kilépő oldalon.  A határon átjutva viszont már Szegednél érdemes kerülőútvonalat választani az M5-ös autópályán Budapest felé tartóknak az Ócsa és Gyál között pénteken kora reggel történt tömegbaleset miatt kialakult torlódás miatt – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Hárman meghaltak és 30-an megsérültek abban a péntek reggeli balesetben, amelyben több jármű ütközött az M5-ös autópályán Ócsa és Gyál között. A mentők 17 autóval és két helikopterrel érkeztek a helyszínre. Egy kamion és egy mikrobusz az árokba borult, a helyszínen több megrongálódott autót és mikrobuszt is lehetett látni – közölte az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa.

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalának lezárása miatt már a sztráda Csongrád megyei szakaszán is torlódásra kell számítani. A Szeged felől Budapest felé közlekedő autósok – az M5-ös autópályát kihagyva - kerüljenek az 55-ös úton Baja felé, a Dunaföldvár-M6-os autópálya útvonal irányába. Az M43-as autópályán érkezők pedig a 47-es út csomópontjánál lehajtva menjenek Hódmezővásárhelyig, onnan a 45-ös úton a Szentes-Kunszentmárton-Szolnok útvonalon, majd a 4-es úton a főváros felé.

Az ORFK honlapja szerint a rendőrség már a teljes járműforgalom elől lezárta Lajosmizsénél az M5-ös autópálya Budapest felé vezető szakaszát. A forgalmat az 5-ös útra terelik.