2024. április 26., péntek

Van külföldi érdeklődő a beodrai fürdőberuházásra

Az ausztriai Vamed vállalat kész beruházni a beodrai wellness- és spaközpontba – tudta meg az eKapija szerkesztősége. A beruházás értéke 60 millió euró.

– Az osztrák cég a beruházás 70 százalékát fedezné, és a pénzügyminisztériumnak kellett volna a további 18 millió eurót biztosítania. Ez a pénz azonban hiányzik, a törökbecsei önkormányzatnak kell állnia bizonyos költségeket, valamint több forrásból összeszednie a hiányzó összeget – nyilatkozta a portálnak Saša Šućurović polgármester.

A fürdőközpont a beodrai Karátsonyi-kastély közelében épülne meg, a környék ugyanis gazdag termálvízben. A wellness- és spaközpont az elképzelések szerint 24 000 négyzetméternyi területen helyezkedne el, és 600–800 nappali fürdővendég befogadására lenne alkalmas. A fürdőrészlegben nyitott és zárt termálvizes medencék, szauna, fitneszközpont, pihenő és gyermekeknek szánt rész is helyet kapna. Két hektáron parkolót, három hektáron zöldterületet alakítanának ki. A komplexumhoz egy négycsillagos, 120 szobás szálloda is tartozna, ahol étterem, szépségszalon, masszázsközpont is működne.

A 2500 négyzetméteres Karátsonyi-kastélyt a XIX. század közepén Karátsonyi Lajos építtette. Az eredeti elképzelések szerint a fürdőkomplexum a kastélyban kapott volna helyet, de a tervek rövidesen túlnőttek rajta. Várhatóan a kastélyt is felújítják, ahol néhány ötcsillagos luxusapartmant, exluzív butikokat, kongresszusi központot és kaszinót rendeznének be.