2024. április 26., péntek

Először szerveztek pusztatábort Aracson

Az Aracs 95 Törökbecse civil szervezet szervezésében kedden este kezdődött meg az első Aracsi Pusztatábor a Törökbecse közelében lévő aracsi pusztatemplomnál. Az ünnepélyes megnyitó jegyében kedden misét tartottak a helyszínen, és táltostüzet gyújtottak.

Szerdán Berentai Jenő, Fülöp Attila és Borsos István fafaragók vezetésével a fiatalok megkezdték egy fakereszt faragását, ezt majd Halottak napján a törökbecsei 1944–45-ös tömegsírnál helyeznek el, és készült egy a Völgypart lakóinak felajánlott kopjafa is, ezt szeptember 15-én a tízórai mise után állítanak fel a faluban. Csonti István, Siklósi András és Weis Rudolf a magyar törtelemről tartott előadásokat, focimeccsek voltak, Micsik Béla népi hangszerbemutatót tartott, a magyarországi Árpád hős magzatjai elnevezésű együttes pedig akusztikus koncertet adott. A barantások, valamint az íjászok, lovasok az utolsó pillanatban lemondták részvételüket, és betegség miatt elmaradt Péter Ferenc színművész előadása is. Link Lajos vezetésével tegnap délután egy traktoros kalandtúra keretében a résztvevők meglátogatták Törökbecse és környéke történelmi nevezetességeit és természeti szépségeit.

A ma véget érő táborban mintegy ötven fiatal vett részt, akik Temerinből, Óbecséről, Törökbecséről, Újvidékről, Topolyáról, Péterrévéről, Szabadkáról, Magyarittabéről érkeztek. Link Lajos szervező elmondása szerint a tábor támogatás nélkül, önerőből és némi szponzori támogatással valósult meg.