2024. április 26., péntek

Istenem és mindenem

Pénteken, augusztus 9-én tartották meg Szabadkán a Mária Rádió második keresztény könnyűzenei koncertjét „Deus meus et omnia” (Istenem és mindenem) mottóval. Ft. Palatinus István, a Mária Rádió igazgatója nyitotta meg az estét bevezető imájával. Fellépett a topolyai Via Mariae, a fiatal hittanosok ifjúsági kórusa Kokrehel Júlia vezetésével. A Mária Rádió önkénteseiből is összetevődött két együttes, egy fiatalabb és egy idősebb, akikkel fellépett Bús Hajnalka is, a szerbiai tehetségkutató döntőse.

Az est fő vendége pedig a felvidéki Crux együttes volt, amely lendületes fellépésével nagy közönségsikert aratott. Az együttes tagjai így nyilatkoztak magukról: „2007-ben megalapítottunk egy keresztény rockzenét játszó zenekart CRUX együttes névvel, melynek célja a keresztény értékek, a Biblia és az Evangélium üzenetének közvetítése és terjesztése. Úgy éreztük, hogy a mai kor fiatalságának nagy szüksége van arra, hogy a színpadon ne csak világi zenekarokat, hanem keresztény együttest is láthassanak, amely bátran énekel a hitéről. Célunk egyfajta motiváció, illetve evangelizáció. Mint ahogy a nevünk is mondja, sokszor az élet is egy kereszt, amit nem mindig könnyű vinni, de nem az a fontos, milyen nehéz a kereszt, hanem az, hogy milyen erős a hitünk.”

Dalszerzőjük és énekesük Marosi Péter, aki a koncerten is elmondta minden dal keletkezésének történetét. Amit még hangsúlyoztak, az az „öröm” volt, hogy szükséges a keresztények által megélni és kimutatni, hogy az Örömhír ne csak egy frázis legyen. Dalaik, mint a „Mondj igent”, Úgy mennék én”, „Ébredj, Magyarország” stb., a közönségben is felébresztették épp ezt az örömet. Ezentúl a Crux együttes dalait hallgatni lehet majd a Mária Rádió műsoraiban is, CD-iket pedig be lehet szerezni a szabadkai stúdióházban.