2024. április 26., péntek

Táborozó Manók közt

Szünidei játszótábor a legkisebbeknek Topolyán

Több mint egy évtizede élteti változatos, kreatív játszóházas foglalkozássorozatait a topolyai Népkönyvtár. 2012 tavaszától, Manóház elnevezéssel a legfiatalabb leendő olvasók felé is célzottan nyitnak. Az intézménnyel, könyvállományával, kisebb csoportokban, kézműves foglalkozások alkalmával már a kiscsoportos óvodások is ismerkedhetnek. Második alkalommal, a nyári szünidő idején, egy egész héten keresztül.

Mióta működik Manóházuk, ahol a fiatalabb korosztály tudásszintjéhez, érdeklődési köréhez igazodva szervezik kézműves műhelyeiket, sokkal önállóbban tudnak alkotni a hétéves kor alattiak is, nagyobb sikerélményt megélve, állítják a szervezők, állapítják meg örömmel és elégedetten a gyermekeiket a foglalkozásokra kísérő szülők. A tavalyi évhez hasonlóan az idei nyári szünidőben is, egy héten keresztül, napi másfél órában találkoznak, barátkozhatnak a Manók, a négytől hétéves korú érdeklődő gyerekek a Manótáborban. Olvasóvá nevelésre, közösségépítésre, a finommotorikai képességek fejlesztésére irányuló szünidei játszótáborban új ismeretekre, barátokra tehetnek szert, miközben megismerhetik az alkotás örömét.

Augusztus 5-étől 9-éig, péntekig tartanak a könyvtár padlástermében jó hangulatú tábori kézműves foglalkozásokat a jelzett korosztály számára Terék Rattkay Ildikó, Kiss Judit, Námesztovszki Tímea, Kovács Emese és Zarić Gabriella foglalkozásvezetők. A legkisebbek kedves használati- és dísztárgyakkal gazdagodnak, miután véget ér az ötnapos szünidei, elsősorban természetes anyagokat felhasználó, újrahasznosító-jelleggel is bíró játszótábor: többek között vidám halacskát formázó ajtódísznek, szörnyecskés virágcserép-díszeknek, lepkefüzérnek, tündért, sárkányt ábrázoló ablakdíszeknek örvendezhetnek a résztvevők.

Ha szeretsz barkácsolni, játékokat fabrikálni, és, ha szeretsz játszani, akkor itt a helyed! Ezzel a felszólítással már a Manóktól idősebb, a nyolctól tizenkét éves korosztályba tartozó gyermekeket invitálja a topolyai Népkönyvtár az idei nyári szünidőre tervezett tábori foglalkozására. A jövő héten, augusztus 12-étől 16-áig ugyanis a topolyai Népkönyvtár padlásterme újabb tábori foglalkozássorozatnak ad majd otthont. Nyolctól tizenkét éves korú gyermekek részvételére számítanak tehát a jelzett időszakban, amikor is mindennap 9 órától 13 óráig zajlanak majd a helyszínen kreatív, kézműves műhelymunkák. A tábor részvételi díja öt napra nyolcszázötven dinár. Az összeg fejében a szervezők a rendezvény teljes időtartama alatt biztosítanak a táborozók számára uzsonnát is. Ollóra, filctollra, színes ceruzára és jókedvre is szükség lesz az összejövetelek alkalmával.