2024. április 26., péntek

A legfontosabb rendezvények támogatása

A kishegyesi község az idén másfél millió dinár értékben támogatja a polgárok egyesületeinek munkáját

Másfél millió dinár állt rendelkezésre az idén arra, hogy a község támogathassa a számos egyesület által benyújtott programtervet, működési követelményt. Az önkormányzat a támogatások estében arra hivatkozott, hogy külön kellett  választani a pályázati pénzeket és azokat az összegeket, amelyek a működésre szükségesek, és ezek az összegek is nem kevés pénzt emésztenek fel.

A pénzek elosztásáról szólva Marko Rovčanin polgármester a tegnap délelőtt megtartott szerződés-aláíráson kiemelte, fontosnak tekinti azt, hogy nagyon sok szervezet  nyújtott be kérelmet, és a kérelmezők nagy része kedvező elbírálást kapott. A mutatókat taglalva a polgármester elmondta, az egyik legfontosabb, hogy 36 szervezet adott át kérelmet a programokra és tizenhét szervezet a működtetésre.
– A pályázatokat egy háromtagú bizottság bírálta el, és az elbíráláskor előnyben részesültek azok, akik korábban is részt vettek a pályázatokon, és azok a szervezetek, amelyek hagyományosan jelentős rendezvényeket szerveztek és szerveznek. Az aláíráskor több szervezet képviselője nincs jelen, az azonban nem fog számukra hátrányt jelenteni, mert bármikor aláírhatják a szerződést az önkormányzattal. Az önkormányzat esetében  lényeges, hogy a községről  jó kép alakuljon ki, és ebben a leginkább a civil szervezetek segíthetnek – mondta a polgármester, és reményét fejezte ki, hogy jövőre több pénzt tudnak ilyen célokra áldozni.

A nemrégiben zárult községi pályázatra nem kevesebb mint 62 pályázat érkezett be, ebből 36 a tervezett programokra, 17 pedig a szervezetek működtetésére. A döntéseket megindokolva Mohácsi Zoltán alpolgármester kiemelte, hogy elsőbbséget kaptak azok a rendezvények, amelyek a hagyományok értelmében több embert mozgattak meg. A pályázaton elnyert pénzeket a szervezetek két részben kapják meg.
Mint elhangzott, az egyesületek a pályázati eszközök első felére legkésőbb szeptember elején számíthatnak.