2024. április 26., péntek

További útépítés és csatornázás

Törökkanizsán járt Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke

Tegnap délelőtt Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke és a kíséretében lévő Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatója rövid munkajellegű látogatáson jártak Törökkanizsán, ahol a községi önkormányzat vezetőivel megvitatták a település aktuális gazdasági és politikai tennivalóit, a további fejlesztési terveket és lehetőségeket. A vendégek a megbeszélést követően bejárták azokat az utcákat, amelyekben a korábban lefektetett csatornahálózat fölé új aszfaltburkolatot építettek a nagyberuházási alap támogatásával.

– A tartományi kormány külön figyelmet fordít az olyan kevésbé fejlett községek gyorsabb ütemű felzárkóztatására, mint amilyen Törökkanizsa is. Az infrastruktúra fejlesztésével a polgárok életvitele is javul, és vonzóbbá válik a környezet a potenciális beruházók előtt is. Eddig ötmillió dinárt fektettünk be Törökkanizsa úthálózatának a fejlesztésébe, és hamarosan még ugyanennyi pénzt fordítunk útépítésre. A tartomány tavaly összesen 147 millió dinárral járult hozzá a település szennyvízcsatorna-hálózatának a kiépítéséhez, az idén pedig újabb 30 millió dinárt fordítunk a munkálatok folytatására. Ezzel lehetővé válik, hogy Törökkanizsa polgárainak közel a fele rá tudjon kapcsolódni a városi csatornahálózatra – mondta többek között Bojan Pajtić törökkanizsai látogatása alkalmával.
A község polgármestere, Dragan Babić megköszönte a Tartományi Nagyberuházási Alap eddigi támogatását és az idei beruházások folyatására szánt eszközök jóváhagyását, amiből tovább épülhet a csatornahálózat, és újabb utcákat aszfaltozhatnak ki.