2024. április 26., péntek

Fehér Ló Fia

Bácskossuthfalván 9. alkalommal szerveztek református tábort

Hétfőn kezdődött és vasárnapig fog tartani a bácskossuthfalvi Fehér Ló Fia Református Keresztyén tábor. Móricz Árpád bácskossuthfalvi református lelkész, az esemény fő szervezője elmondta lapunak, hogy 9. alkalommal szervezték meg a tábort, melyen ez alkalommal is igen tömeges a részvétel.

– A táborban most 65 gyerek van, plusz a segítőink, akik a foglalkozásokat vezetik délelőtt 9-től 13 óráig. A táborban óvodás, alsós és felsős általános iskolás gyerekek vesznek részt. Az idén Fehér Ló Fia Református Keresztyén Tábora kereszteltük a tábort, ezzel is utalva rá, hogy a magyar nemzeti értékekre külön hangsúlyt szeretnénk fektetni, természetesen a keresztyén értékekkel egyetemben – mondta el Móricz.
A tábor programja ez alkalommal is igen változatos: énektanulás, műhelymunkák, kézművesség és sok-sok játék. A programokat természetesen erőteljesen meghatározza a tábor református mivolta.
– Mi reformátusok az ige egyházaként az igére építünk. A táborban minden reggel van egy áhítat, ahol meghatározzuk a nap témáját, majd ezt dolgozzuk fel kisebb csoportokban, korosztályok szerint. Ez zajlik beszélgetés szintjén, de pl. a kézműves foglalkozásokat is igyekszünk úgy igazítani, hogy valamilyen módon kapcsolódjanak a témához – számolt be a lelkész.
A táborzáró istentiszteletre vasárnap kerül sor, s ezen a gyerekek elő fogják adni a táborban tanult énekeket. A lurkók kézműves alkotásaiból pedig egy kiállítás készül, amit a nyári tanteremeben lehet majd megtekinteni az istentisztelet után. Móricz fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a bácskossuthfalvi református tábort, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is a Szekeres László Alapítvány támogatta.