2024. április 26., péntek

Döntőben a szerbek!

A Litvániában zajló U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében Szerbia büntetőkkel legyőzte Portugáliát, és bejutott a döntőbe, ahol a franciákkal küzdenek meg, akik hosszabbítás után 2:1-re megverték a legutóbbi két kiírás győztesét, Spanyolországot. A szerbek a rendes játékidőben 2:2-es döntetlent játszottak a luzitánokkal, a tizenegyesek értékesítésénél pedig Rajković kapus volt a hős, aki két lövést is kivédett. A döntőt holnap 20 óra 45 perces kezdettel játsszák, a következő U19-es Eb házigazdája pedig jövőre Magyarország lesz.

Adorjáni győzelem Magyarországon

Adorján testvértelepülése, a magyarországi Balotaszállás labdarúgóklubjának meghívására a Szabadkai Liga idei bajnoka, az adorjáni Tisza csapata a közelmúltban Balotaszálláson vendégszerepelt, és barátságos revümérkőzést játszott a magyarországi legalacsonyabb versenyfokozatban szereplő hazai együttessel. A Tisza menti kis falu labdarúgócsapata 61 éves történelme során most játszott először külföldön. Az adorjániak nyolc standard játékosuk nélkül utaztak el a találkozóra, alkalmat adtak ugyanis a bizonyításra azoknak a fiatal játékosoknak, akik a bajnokságban kevesebbet szerepeltek. Annak ellenére, hogy még tart a nyári szünet, és a játékosok nem kezdték meg a felkészülést az őszi idényre, a felfiatalított Tiszta-parti gárda jó teljesítményt nyújtott, és a szépszámú közönség kitűnő mérkőzést láthatott, amelyen az adorjániak Újhelyi és Đukić találatával megérdemelt, 2:0-s győzelmet arattak első külföldi mérkőzésükön. Az adorjániak a következő összeállításban vették fel a küzdelmet testvértelepülésük csapatával: Bošnjak (Kocsis), Bagi, Körmöci, Raffai, Lackó, Tandari, Velez, Préda M. (Préda Z.), Újhelyi, Đukić, Törteli (Bálint). Balotaszállás labdarúgói a közeljövőben viszonozzák az adorjániak magyarországi vendégszereplését.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Topolya: Topolya–Tisza (Adorján) 4:1 (2:0)

Városi stadion, 100, vezette: Nikolić (Szikics). Góllövők: Nedić a 15., Martinović (11-esből) a 40., Žmukić a 75., Bojović a 80., illetve Velez a 90. percben.

Topolya: Đorđević, Boros, Lazarević, Ivšić, Sirčević, Latyák, Kosović, Nedić, Kekezović, Martinović, Šićar. Játszottak még: Hajagos, Bakić, Perazić, Mudrinski, Todorović, Cvetićanin, Stojanović, Bojović, Šaban, Žmukić, Dopuđa.

Tisza: Bosnynák, Mašlovara, Mácsai, Đukić, Ostrogonac, Nagy, Mandić, Žarković, Kopunović, Tresnjić, Csernák. Játszottak még: Karácsonyi, Knežević, Živković, Velez.

A Topolya felfiatalított csapata az egész találkozón jó volt, és ha az adott lehetőségeket mindig kihasználták volna a csatárok, akkor a hazai csapat több mint fél tucat gólos győzelmet is arathatott volna.

Szikics: Njegoš–Bajsa 0:0

Njegoš-pálya, 75 néző, vezette: Marević (Szikics).

Njegoš: Marović, Mio. Kosović, Borilović, Radovanović, Kaluđerović, Mrvaljević, Milunović, Stanišić, Vočković, Jukanović, Nikić. Játszottak még: Stevović, Pejović, Mir. Kosović, Ilić, Dabanović, Kapičić, Vicković.

Bajsa: Lackó, Ocsenás, Tóth, Ćeran, Budai, Dragičević, Resanović, Nerać, Nestorović, Omanović, Hajnal. Játszottak még: Drašković, Balog, Ivšić, Martin, Rekecki, Mezei.

A két szabadkai ligás csapat a bajnokságban is küzdelmes játékokat mutatott, s ez most sem volt másként. A találkozó nagyobb részében a vendégek támadtak, több helyzetük is volt, de továbbra is gólképtelen a bajsai csapat. A bajnoki kezdetig azonban van még idő, hogy az edző olyan játékosokat találjon, akik a helyzeteket ki tudják használni.