2024. április 26., péntek

Györe a negyeddöntőben

Még egy ranglistapontot szerzett Nagykikindán a zentai Györe László, aki a futures torna 2. fordulójában két játszmában, könnyen nyert idősebb honfitársa, Arsenije Zlatanović ellen. Györe ezzel bejutott a negyeddöntőbe, és az elődöntőért a belgrádi Miki Jankovićtyal mérkőzik, akit a múlt héten a főváros hasonló tornáján már le tudott győzni. A mai meccs tétje lényegesen nagyobb, hisz a már megszerzett kettő mellé a győztes további négy ranglistapontot kap, ami Györe esetében azt jelentené, hogy bejutna a legjobb 800 közé. A naprakész listán a 22 pont a 765–770. helyet jelenti, vagyis Györének az esetleges mai győzelem – mivel a futures tornákon nyert pontokat egy hét késéssel számolják el – mintegy száz hely haladást jelentene az augusztus 5-ei ranglistán.

Legutóbbi öt meccsén Janko Tipsarević a negyedik vereséget szenvedte el. A szerb teniszező, aki nemrég a legjobb tíz között foglalt helyet a ranglistán, tegnap a gstaadi 2. fordulóban két játszmában, a holland Robin Haasétől szenvedett súlyos vereséget, s könnyen lecsúszhat a lista 19. helyére, ha az olasz Fabio Fognini Umagban még két kört fut. Tipsarević a holland elleni meccsen csak négy játékot nyert, ami egészen biztosan még jobban megnyirbálja amúgy is teljesen megingott önbizalmát.

Lexingtonban Ilija Bozoljac zárta a szereplést a 2. fordulóban, mivel nem volt képes méltó ellenállást tanúsítani a tunéziai Malik Zsazirivel szemben. Ilija azonban részben elégedett lehet, hisz így is 11 helyet javít, és a naprakész listán a 276. pozícióra tornázta fel magát.

Eső miatt tegnap nem fejezhette be a wrexhami negyeddöntőt Jovana Jakšić, aki a megszakítás pillanatában 6:5-re vezetett az első játszmában az észt Anett Kontaveit ellen. Ha megnyeri ezt a meccset, Jakšić 17 helynyi haladást jegyez a ranglistán, feljut a 165. pozícióra, ami pályafutása legjobbja, s amivel már az ötödik legjobb szerbiai teniszezőnővé lép elé, hisz megelőzi a Bakuban gyöngén szerepelt és így a lista 169. helyére zuhant Aleksandra Krunićot is.

PALICS OPEN. – Érdekesebb eredmények: Jani (magyar)–Njirić (horvát) 4:6, 6:4, 6:3; Radu (román)–Mitrović (szerb) 6:1, 6:0; Radanović (szerb)–Vangelova (bolgár) 6:3, 7:5; Kačar (szerb)–Vajdova (szlovák) 6:4, 6:2; Hristea (román)–Šunkić (szerb) 6:4, 6:3; Lancranjan (román)–Borsányi (magyar) 6:4, 6:3; Juhász (szlovákiai)–Honigova (cseh) 7:5, 6:0; Botusarova (bolgár)–Adamović (szerb) 6:2, 6:1; Dukić (szerb)–Ćeranić (boszniai) 6:0, 6:7, 6:2; Köteles (szlovákiai)–Stevanović szerb) 6:1, 6:0; Babić (montenegrói)–Platon (román) 6:1, 6:4; Spremo (szerb)–Ostojić (szerb) 7:5, 6:3; Dančetović (szerb)–Fetecau (román) 7:6, 7:5; Ponomareva (orosz)–Lazić (szerb) 3:6, 6:3, 7:5; Malikova (cseh)–Muntean (francia) 6:2, 6:1.