2024. április 26., péntek
SZABADKAI SPORTHÍREK

Húsz érem Belgrád nyílt bajnokságán

A Spartacus úszói érmet nyertek Belgrád nyílt bajnokságán. Egyéniben Barna Andrej négy aranyat és egy ezüstöt, Bojan Rašković két aranyat és egy bronzot, Hunyadi Filip mindhárom éremből egyet-egyet, Milica Šoštarec pedig két-két ezüstöt és bronzot nyert. A Barna, Hunyadi, Rašković, Darko Mamužić összetételű váltó két aranyat és egy ezüstöt gyűjtött.

Szabadkán tartották meg a szerbiai vízilabda-bajnokság egyik elődöntős csoportjának küzdelmeit a 2002-es korosztály számára. A tornát a házigazda Spartacus Prozivka nyerte meg, miután előbb a Vojvodinát győzték le 9:4-re, majd a pancsovai Mladostot 10:1-re, s bejutottak az ország legjobb négy csapata közé.

Öt klub 60 versenyzőjének részvételével Palicson tartották meg Vajdaság nyílt vitorlásbajnokságát. A 4.7-es laser kategóriában Ivona Kosor (AJK Beograd) nyert, Ksenija Joksimović (Zemun) és Larisa Buljovčić (palicsi Reful) előtt. A laser class számban a Palics Vitorlásklub versenyzője, Fürsztner Bálint nyert, a szintén palicsi Gergić Károly és a zimonyi Nikola Rnjak előtt. Optimist kategóriában Boja Krisztina (Palics) lett Vajdaság legjobbja, megelőzve Stela Buljovčićot (Reful) és Marko Petkovićot (AJK Beograd). Radial kategóriában Nikola Đorđević (Zemun) nyert, Jovan Stošić (AJK Beograd) és Pavle Đorđević (Zemun) előtt. Németh Lehel, a Palics Vitorlásklub szörföse a 81. helyen végzett Viganjban, a 140 versenyző részvételével megtartott szörfvilágbajnokságon.

A zlatibori edzőtáborban tartózkodó Spartacus férfi-labdarúgócsapat egy győzelmet és egy vereséget jegyzett az első két mérkőzésen. Az első találkozón Torbica, Pozsár, Milivojev és Matijašević góljaival 4:0-ra verték az užicei Jedinstvót, majd 2:1-es vereséget szenvedtek a lučani Mladost együttesétől. A szabadkaiak egyetlen gólját Nosković lőtte.

A Spartacus női labdarúgói felkészülési mérkőzésen 13:0-ra legyőzték a Szegedi Boszorkányok csapatát. A hazaiak góljait Nikolić és Damjanović (3-3), Krstić, Adamov és Falone (2-2), valamint Savanović szerezték. A mérkőzés egyben Jelena Čanković búcsúmeccse is volt a Spartacusban, mivel a kiváló játékos ősztől a Barcelona színeiben folytatja pályafutását.