2024. május 8., szerda

Felgyújtotta magát

A belgrádi Sürgősségi Központban belehalt égési sérüléseibe az a 40–50 év körüli ismeretlen nő, aki tegnap délelőtt benzinnel leöntötte, majd felgyújtotta magát a belgrádi banjicai erdőben.

Mirko Lutovac, a sürgősségi központ sajtófelelőse megerősítette a nő halálhírét, hozzátéve, hogy az öngyilkosságot elkövető nő testének 98 százaléka égett meg. Az áldozat személyazonossága még ismeretlen. A tragédiát a környéken edző polgárok vették észre.

– Félelmetes volt. Az egyik pillanatban azt vettük észre, hogy valami lángol az erdőben. Odaszaladtunk, hogy megnézzük mi történik, és megrendülésünkre egy nő állt hatalmas lángokban. Homokkal és földdel próbáltuk eloltani a lángokat, mire megérkezett egy rendőr is, aki leterítette páncélmellényével – számolt be a mentésről Slavoljub Vasiljević, az egyik szemtanú.

A mentő öt perc alatt érkezett ki a helyszínre. A tett helyszínén két benzineskannát találtak a rendőrök, a gyanú szerint a nő egy környékbeli benzinkúton vette a benzint, amellyel leöntötte magát.