2024. április 26., péntek

Adósságot adósságra!

Az újvidéki önkormányzat tárgyalásokat folytat a pénzügyminisztériummal annak érdekében, hogy feloldják a Stan közvállalat és a Radosno detinjstvo óvodai intézmény számláinak a zárolását.
A köztársasági adóhivatal azért zárolta a Stan közvállalat számláját, mert 2004-2008-ig 307 millió dináros adósságot halmozott fel. Hasonló helyzetben van a Radosno detinjstvo is, mivel 2007-2012 között 292 millió dinárral maradtak adósak, mert az említett időszakban nem fizették az adót és a járulékokat – írja a Radio 021.
A városi önkormányzat kérelemmel fordul a pénzügyminisztériumhoz, az adósságok átütemezése végett, mert csak akkor működhetnek tovább, ha feloldják a számláikról a zárlatot.
-Az adósságok nem új keletűek, folyamatosan halmozódtak, sajnos most már komoly gondot jelentenek, és sürgősen megoldást kell találnunk. A legreálisabb megoldásnak az adósságok átütemezését tartjuk, mert csak így működhetnek tovább a Stan és a Radosno detinjstvo, ez pedig mindannyiunk érdeke – mondta Dejan Mandić a városi tanács pénzügyekkel megbízott tagja.