2024. május 5., vasárnap

Családgyilkosság Arilje közelében

A férfi feltehetőleg agyonverte édesanyját és két közeli idős nőrokonát

Az ariljei Visoka faluban pénteken reggel az ötvenöt éves Mileta Sarić megölte hetvenöt éves édesanyját, valamint két közeli nőrokonát, akik nyolcvanhárom és nyolcvankét évesek voltak. Az elkövető ezt követően felakasztotta magát.

Az idős asszonyokat egy egyelőre azonosítatlan tompa tárggyal verte fejbe a tettes, mondta Joviša Lazarević vizsgálóbíró, majd azt is közölte, hogy az eddigi értesülések szerint Miletát az elmúlt két-három évben alkoholizmus miatt neuropszichiátriai osztályon kezelték több alkalommal is.

Dragan Stamenić egyike azoknak a szomszédoknak, akik látták a tetthelyet. Azt mondta, szörnyű látvány fogadta a meggyilkolt édesanya házában, valamint a két másik meggyilkolt asszony közelben lévő házában. Stamenić elmondása szerint az elkövető egyszerű, jó ember.

Más helyiek viszont arról nyilatkoztak, hogy Sarić korábban is hajlamos volt az erőszakos kilengésekre és emiatt már két alkalommal is beszállították az užicei kórház neuropszichiátriai osztályára. Egy helyi férfi arról beszélt, hogy a gyilkosságot megelőző este az elkövetővel megittak egy-két pálinkát, de a férfi állítólag nem volt ittas.