2024. április 26., péntek
JÓ PAJTÁS-LIGA, II. FORDULÓ, ADA

Tolongás a dobogó körül

„Előre lefutott verseny immár nincs, egyre több a dobogóra esélyes egyén és csapat is, az elsőségről dekák döntenek... Ez a minőség bizonyítéka” – jelentette ki a versenyeredmények összegezése után Horváth József, a péterrévei csapat egyik vezetője. Azért kell a számos versenyt megjárt szakember szavaival kezdeni a beszámolót, mert a versenysorozat első fordulója után még úgy tűnt, ennek ellenkezője fog történni. Akkor ugyanis éppen a péterréveiek – mind a kicscsoportosok, mind a nagycsoportosok versenyében – sorra zónaegyeseket értek el, és lekörözték a mezőnyt. Adán másként alakult.
Az Aranka-parti igen jó versenypálya alaposan próbára tette a kishorgászok tudását, nemkülönben a stratégák tapasztalatát, hiszen szektoronként változott a halállomány összetétele, kapókedve, a vízviszonyok... Ami egyik helyen halat adott, az a szomszédban már nem működött. Hal volt ugyan bőven, és a fajbeli tarkaság is annyira kifejezett volt, hogy a haltani elemezgetése igen sok teret igényelne. Jász, karikakeszeg, dévérkeszeg, ezüstkárász, küsz, gébek, küllők, bodorka, balin, süllő...

A zsákmány méreteiről: az alvégi szélső poszton horgászó temerini Kothai Sándor több mint négy kilót fogott, míg tőle rakósnyira a péterrévei Vadnai Áron zsákmánya csupán dekákkal volt vékonyabb.
A kiscsoportosok versenyében a Koliger János, Varga Dániel és Krizsák Mátyás összetételű péterrévei csapat ismét első helyet szerzett, azzal hogy a két szektoregyes mellé egy hármast is halmozott, és csupán összzsákmányuknak köszönhetően előzték meg a szintén ötöst gyűjtő törökbecsei Jenei István, Bitó Adrián és Radovan Bugarski alkotta csapatot; harmadikak a temerini Kárász kishorgászai: Pásztor Tamás, Varga Valentin és Salamon Roland.
A nagycsoportosok között azonban mindössze négy szektorponttal a temeriniek diadalmaskodtak. Kothai mellett kitűnően horgászott a két Krisztián (Pásztor és Müller) is, harmadik a Neša Barbul, Lajos Krisztián és Đorđe Marić аlkotta törökbecsei csapat. Tekintettel arra, hogy a szektorhelyezések deká(cská)kon múlottak, Tápai Sándor stratégának volt néhány szava a srácokhoz. Meg Rade Soviljnak is, az elemériek vezetőjének, hiszen ők is csupán grammokkal maradtak le a dobogóról. Dragomir Avramov, Nikola Milankov és Emil Mihajlov ugyanis szemmel láthatóan ügyes kishorgászok, csupán a versenytapasztalat hiányzik belőlük. Majd hazai pályán javíthatnak, hiszen a következő fordulónak ők a házigazdái. Ami az adai vendégfogadást és a szervezést illeti: kitűnő, példás, csúcs... Jó pálya, gördülékeny lebonyolítás, a sportközpont jóvoltából, hangulatos díjkiosztás és ebéd.