2024. március 19., kedd

Fizetős a parkolás Temerinben (is)

Szombattól lesz érvényben a városközpont egy részében

Szombaton, június 15-én lép érvénybe az új parkolási rend Temerinben. Miroslav Kljajić, a közművállalat igazgatója közölte a médiával, hogy megkezdik a parkolási díj megfizettetését a városközpontban, az Újvidéki és a Május 1-je utca közötti részen kialakított 48 parkolóhelyen. Augusztus derekáig – a rendezést és a kijelölést követően – a Május 1-je és a Nikola Pašić utcák közötti szakaszon – a piaccal szemben –, még mintegy hetven parkolóhelyen válik fizetőssé a várakozás. Ezt követően fokozatosan rendezik és kijelölik a parkolóhelyeket a város központi részében levő más utcákban is.
A közművállalat, amely a parkolással kapcsolatos feladatokat is végzi, más városokhoz hasonlóan csatlakozott az újvidéki Parking servis Közvállalattal rendszeréhez, és ugyanolyan módon lehet majd parkolni Temerinben is, mint Újvidéken.
A tilosban veszteglő gépjárművek eltávolítására is az újvidéki vállalat „pókját” veszik igénybe. A parkolási díjat SMS útján is lehet fizetni, de parkolási jegyet lehet vásárolni a közeli kioszkokban is. A parkolást hétköznapokon 7 és 20, szombaton és vasárnap pedig 7 és 13 óra között fizettetik meg. Minden megkezdett órára 30 dinárt kell fizetni. A napijegy 120, a havi parkolási bérletjegy pedig 2000 dinár. Akik elmulasztják a parkolási díj fizetését, és regisztrálták parkolásukat, 600 dináros pótdíjat fizetnek. SMS útján a 8811-es számra kell küldeni a gépkocsi rendszámát ha egy órára, illetve a 8812-es számra, ha egész napra kívánja valaki igénybe venni a parkolóhelyet. Havi vagy évi parkolási bérlet a közművállalat pénztárán váltható. Az első hónap bejáródási időszaknak számít, amikor még nem büntetnek, csak figyelmeztetnek, elnézik, ha 15 percen belül nem történik meg a befizetés.