2024. április 26., péntek

Bosnyák és horvát csoda

A 21 éves bosnyák Mirza Bašić szerencsés vesztesként került főtáblára a hallei tornán, mivel a német Petzschner visszalépett, majd pályafutása első ATP-meccsén csodát művelt. Bašić három játszmában nyert a ranglistán 22. lengyel Jerzy Janowicz ellen. A volt Jugoszlávia területéről érkezett a másik meglepetésokozó is, a szenvedő alany pedig ugyancsak lengyel volt. A 17 éves eszéki Donna Vekić Birminghamben két gyors játszmában verte Urszula Radwanskát.

Bojana Јovanovski nyolcaddöntős lett Birminghamben, miután három játszmában legyőzte a cseh Andrea Hlaváčkovát. Bojana a negyeddöntőért a ranglistán 24. román Sorana Cirsteával mérkőzik meg, aki ellen 1:2 a mérlege.

Jelena Janković az első játszmát kedden este, a másodikat pedig tegnap délben nyerte meg a holland Arantxa Rus ellen, és a nürnbergi 2. fordulóban, ismét csak kimondott esélyesként, a 24 éves svéd Johanna Larssonnal mérkőzik. Ugyanakkor e heti képviselő nélkül maradt Magyarország, mivel Czink Melinda két játszmában alulmaradt a brit Heather Watsonnal szemben.

Nem volt sikeres a buharai 1. fordulóban Teodora Mirčić, akit az ismeretlen helybeli Szofia Saripova győzött le váratlanul fölényesen. Hibátlanul rajtolt viszont a bloisi challengeren Dušan Lajović, aki jobb volt, mint azt a brazil Thiago Alves elleni két rövidítés sugallja, következő ellenfele pedig a ranglistán 198. belga Niels Desein.