2024. április 26., péntek

Útzárlat az eleméri „fekete utcában”

Eleméren nem csitulnak a kedélyek a múlt heti súlyos közlekedési szerencsétlenség után, amikor nyolcéves gyereket gázolt halálra egy személygépkocsi. A Zdravko Čelar utcát nem véletlenül hívják a faluban „fekete utcának”, hiszen ott az elmúlt négy év alatt hét gyerek vesztette életét közlekedési balesetben. A helybéliek tiltakozó gyűlést tartottak, követelve az illetékesektől, hogy mielőbb tegyenek valamit a sok esetben eszeveszettül vezető gépjárművezetők megzabolázása érdekében.

A polgárok tiltakozásán jelen volt Ivan Bošnjak, Nagybecskerek polgármestere is, de mint ahogy Dragan Davidovac, az egyik helybéli mondja, mintha ott sem lett volna. Az elemériek ugyanis konkrét időpontot reméltek arra, hogy az illetékesek intézkedjenek a nagyobb közlekedésbiztonság érdekében. Az önkormányzat viszont munkacsoportot alakított, amely majd harminc napon belül szakembert talál, aki majd felméri a helyzetet a helyszínen.

A helybéliek szerint ennyi áldozat után indokolatlan minden várakozás. Ezért ultimátumod adtak a városvezetésnek: ha június 14-éig nem kezdődnek meg a közlekedésbiztonsági munkálatok (fekvőrendőr vagy szemafor segítségével lehetne lassítani a közlekedést), akkor 15-én, szombaton 10 órakor lezárják a „fekete utcát”.