2024. április 26., péntek

A fiatal farkasok diadalmaskodtak

A hétvégén Adán megtartották 9. Böködi-kupa utánpótlás-focitornát

Az AFK, vagyis az adai labdarúgóklub szervezésében szombaton és vasárnap kilencedik alkalommal rendezték meg a helyi focipályán utánpótlás-fiúcsapatok részvételével a Böködi-kupát, amelyen két korosztályban nyolc-nyolc hazai és magyarországi labdarúgó-egyesület és focisuli játékosai léptek pályára. Szombaton a 2002-es és fiatalabb korosztályhoz tartozó focisták mérkőztek meg egymással két négyes csoportban, majd a helyosztó meccseken. Vasárnap ugyanennek a forgatókönyvnek az alapján léptek pályára a 2004-es és fiatalabb generációhoz tartozó játékosok. A csapatokat az esős időjárás sem zavarta a játékban, hiszen keményen megküzdöttek egymással, és mindkét korosztálynál a nagykikindai Mladi Vukovi focisuli csapatai diadalmaskodtak. Az AFK elnöke, Kabók Edekon elmondta, hogy a vártnál magasabb színvonalú és egy-két esettől eltekintve szoros mérkőzéseket játszottak egymással a csapatok. Ezt bizonyítják a dobogós helyezésért vívott mérkőzések eredményei is, hiszen a 2002-es korosztálynál a döntőben büntetők döntöttek az elsőbbségről, a 2004-es generációnál pedig az arany- és a bronzmeccsen is a büntetőrúgások után dőlt el a győztes csapat kiléte.

A torna végeredménye, 2002-es korosztály: 1. Mladi Vukovi II. (Nagykikinda), 2. Zenta I, 3. AFK (Ada), 4. Topolya, 5. Mladi Vukovi I., 6. Makó, 7. Champions (Szabadka), 8. Zenta II. A helyosztó mérkőzések eredményei: Zenta I.–Mladi Vukovi II. 1:1 (büntetőkkel 1:2), AFK–Topolya 6:0, Makó–Mladi Vukovi I. 1:6, Champions–Zenta II. 6:0.

2004-es korosztály: 1. Mladi Vukovi, 2. Kozara (Szenthubert), 3. AFK, 4. Bácska (Mohol), 5. Zlatna Kopačka (Bácsföldvár), 6. Jedinstvo (Péterréve), 7. Potisje (Magyarkanizsa), 8. Jedinstvo (Törökbecse).

A helyosztó meccsek eredményei: Mladi Vukovi–Kozara 1:1 (büntetőkkel 3:1), AFK–Bácska 1:1 (büntetőkkel 10:9), Zlatna Kopačka–Jedinstvo (Péterréve) 2:0, Potisje–Jedinstvo (Törökbecse) elmaradt a törökbecsei csapat távozása miatt.

A Böködi-kupán megválasztották mindkét korosztályban a torna legjobb játékosát és kapusát, a legeredményesebb góllövőt, valamint a legsportszerűbb csapatot, amely az idősebbeknél a szabadkai Champions, a fiatalabbaknál a házigazda AFK lett. A 2002-es korosztályban a torna legjobb játékosa Ratko Minja (Mladi Vukovi) lett, a legjobb kapus címet Simon Attila (Zenta) érdemelte ki, a legeredményesebb góllövőnek hét találattal Pintér Dánielt (AFK) választották meg. A 2004-es generációnál Moldvai Dániel (Mladi Vukovi) lett a torna legjobb játékosa, Ognjen Jašić (Kozara) a legjobb kapus, nyolc góllal pedig Aleksandar Petrović (Bácska) a legeredményesebb góllövő.

A csapatoknak a serleget és az érmeket, valamint a legjobb játékosoknak az emlékplakettet Körtvélyesi Tícián, az adai sportközpont igazgatója és Tóbiás András, az AFK elnökségi tagja adata át.