2024. április 26., péntek
DÍJKIOSZTÁS SZOMBATON PADÉN

A Közegellenállás riportpályázat díjazottjai

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör 15. alkalommal hirdette meg Keszég Károly újságírónak, a Napló hetilap főszerkesztőjének emlékére a Közegellenállás című riportpályázatot.

A bírálóbizottság döntése a következő:

Az 1. díj (11 ezer dinár) a Diákmunka jeligéjű pályázónak jutott, a Diákmunka egyetemistáknak című pályamunkájáért.

A 2. díjat (10 ezer dinár) Tulipán jeligéjű pályázó Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk című munkájáért.

A 3. díjat (9000 dinár) a Jelbeszéd jelige érdemelte ki a Félre nevelt nemzedék című pályamunkájáért.

A különdíjat, amely egy könyvcsomag, a Forum Könyvkiadó jóvoltából, a MJ jelige alatt írt Hisz élő, nyomorék példája vagyok című munka írójának ítélte oda a zsűri.

Összesen 7 pályamunka érkezett be.

A bírálóbizottság elnöke Klemm József, az Újvidéki Rádió magyar nyelvű műsorainak főszerkesztője, a további két zsűritag Juhász Attila tanár és Bartus Bella, a tavalyi riportpályázat legjobbja volt.

A díjak átadására május 25-én, szombaton, az emlékműsor keretében kerül sor. A pályázat kiírása és a díjátadás a Magyar Nemzeti Tanács által kiemelt rendezvény.

A szombati program: 16 órakor gyászmise a kápolnában, majd koszorúzás Keszég Károly sírjánál. Az egyesület székházában 18 órakor Masa Tamás plébános megszenteli az egyesület zászlaját, majd Tóth Lívia és Léphaft Pál könyvének bemutatója, díjkiosztás, a Zenegér zenekar bemutatkozása, a csanádapáti vendégek, valamint a helyi és környékbeli egyesületek tagjainak fellépése következik.

Szívesen látják a nyertes pályázókat és minden érdeklődőt.