2024. április 26., péntek
RÖPLABDA

A franciák is kipipálva

A Szabadkán zajló női junior világbajnoki selejtező második napján lépett először pályára a szerb válogatott legnagyobb riválisaként emlegetett belga válogatott, ellenfeleik az első nap a franciák ellen kétjátszmás előnyből mérkőzést veszítő dánok voltak. A találkozó simább volt a vártnál, mivel az északiak nem tudták megismételni a franciák elleni játékukat, és mindössze 64 perc alatt, három játszmában vereséget szenvedtek. Az első játszmában a belgák már a rajton 6:0-s előnyre tettek szert a védekezésben és támadásban rendkívül gyengén teljesítő dánok ellen, akiknek gyakran még a belga adogatások fogadása is megoldhatatlan feladat volt. A második szettben 10:10-ig kiegyenlített játék folyt a pályán, ekkor a belgák kicsit magasabb sebességre kapcsoltak, fokozatosan elhúztak, és az első játszmához hasonlóan nagy arányban nyerték ezt a szettet is. A harmadikban még az első játszmában látottaknál is gyengébben játszottak a dánok, a belgák kedvük szerint gyakorolhatták a különböző támadáskombinációkat, érték el pontjaikat, és igazolván esélyességüket sima győzelmet arattak.

A második mérkőzésen az elemében lévő, Európa-bajnoki ezüstérmes szerb válogatott dinamikus, erőteljes játékkal maximális győzelmet aratott a francia válogatott felett. A hazaiak mindvégig irányították a játékot, kidolgozott támadásokkal, pontos befejezésekkel egy pillanatig sem tették kérdésessé a győztes kilétét. A francia válogatottnak csak fellángolásai voltak, de Bošković, Buša és Čikiriz vezetésével a lendületesen játszó hazaiakkal szemben tehetetlennek bizonyultak.

Belgium–Dánia 3:0 (25:12, 25:13, 25:10)

Sétaerdei sportcsarnok, 100 néző, vezette: Hoger (szlovák), Papadopol (román).

Dánia: Vieira (libero), Andersen, De Blanck 4, Brix, Sode 2, Donslund 1, Molgard, Bak, Kjelstrup 2, Kjaergaard 2, Hougaard-Jensen 2, Magnussen 5.

Belgium: Ruysschaert (libero), Cools 11, Lemmens 11, Van Gestel 12, Coppens 5, Van Cleemputte, Van Sas, Hawinkel 10, Degreve 3, Daniels, Goliat 1, Guilliams.

Szerbia–Franciaország 3:0 (25:17, 25:16, 25:12)

Sétaerdei sportcsarnok, 500 néző, vezette: Daniilidou (görög), Zidanić (horvát).

Szerbia: Popović 3, Simić, Bošković 14, Stepanović (libero), Kubura, Trnić 6, Čikiriz 11, Čanak, Buša 11, Mirković 3, Oluić, Lukić.

Franciaország: Giardino (libero), Steuperaert, Menet-Haure, Oliveira-Souza 7, Nowak 7, Martin 7, Zongo 3, Dascalu 1, Stojiljković, Martin 2, Ngeleka 1, Fidon 8.