2024. április 19., péntek

Húsvét után lesz párt a SZER

Szinte már biztos, hogy a pártelnöki tisztségre Mlađan Dinkić lesz a jelölt

A Szerbia Egyesült Régiói a húsvéti ünnepek után adja át a pártregisztráláshoz szükséges aláírásokat. A SZER április 25-én kezdte meg gyűjteni a szükséges aláírásokat, közölte Marko Selaković, a hivatalosan egyelőre még pártunió sajtófelelőse, mondva, hogy az első két nap majdnem 10 ezer aláírást sikerült átadni a pártunió központjában.

A SZER pártként való bejegyzése után megkezdődik a pártunió szerveibe való jelölés, magyarázta Selaković, majd hozzátette, hogy a választási közgyűlés várhatóan május második felében lesz. Annyi biztos, hogy a pártelnöki tisztségre Mlađan Dinkić lesz a jelölt, jelentette be a sajtófelelős.

– A SZER politizálásának középpontjában továbbra is a modern és rendezett Szerbiáért, valamint a régiók egyforma lehetőségeiért való küzdelem fog állni. A párt a lényegi decentralizációért és regionalizációért fog küzdeni – nyilatkozta Selaković.

A SZER-t a G17 plusz, az Együtt Šumadijáért, a Krajináért Élek Mozgalom, valamint több tíz egyéb mozgalom és polgári csoportosulás alkotja. A SZER április 21-én Kragujevácon megtartott alapító közgyűlésén született meg a döntés, hogy a pártuniót pártként kell bejegyeztetni.