2024. május 5., vasárnap
RÖPLABDA,

Túl nagy volt a teher

Óriási alkalom nyílott a Spartacus lányai előtt, hisz szerdán este saját közönségük előtt, a Sétaerdei csarnokban játszhattak a női röplabda-Szuperliga bajnoki címéért a serlegvédő C. zvezda ellen. A rájátszás döntője negyedik meccsét, noha minden játszmában vezettek, mégsem nyerték meg, a jelek szerint túl nagynak bizonyult a rájuk nehezedő lelki teher, így a titulusról ma este 18 órától, az 5. meccsen, Belgrádban dönt a két csapat.

Fantasztikus hangulatban zajlott a mérkőzés, a teljesen megtelt lelátókon a hazai szurkolók gondoskodtak az atmoszféráról. Az állandó biztatás mellett a drukkerek adtak a látványra is, és kék-fehér szalagokkal hálózták be az egész nézőteret. Mindennek a pályán nem volt eredménye, és a szabadkai lányok esetleg csak vendégpályán szerezhetik meg a klubtörténelem első bajnoki címét.

A Spartacus az első játszmában egy, a másodikban pedig három játszmalabdát hagyott kihasználatlanul, amit a tapasztaltabb belgrádiak kíméletlenül megbüntettek. Az első szettben végig a Spartacus vezetett, a hajrában már öt pontot (21:16) tett ki a hazai előny. Ekkor megtorpant a Spartacus, és a C. zvezda zsinórban hat pontot szerzett. Helić három leütésével játszmalabdához jutottak a kék-fehérek, Milovits kiegyenlített, majd egy jó sáncot követően Stevanović megszerezte a vendégek 26. pontját. Az elveszített első játszma kicsit elbizonytalanította a hazaiakat, ám gyorsan magukra találtak, és 12:9-re, majd 21:18-ra is vezettek, mégis maratoni hajrá következett, amelyben mindkét csapat szettlabdákat hagyott ki, végül a vendégek a negyediket értékesítették. A harmadik szettben 16:14-ig vezetett a Spartacus, amit a C. zvezda pazar nyitásokkal megfordított. 22:22-nél még együtt voltak, de ezután a válogatott Bjelica pontjaival a belgrádiak a maguk javára fordították az eredményt, és kivívták a titulusról döntő ötödik meccs jogát.

Szabadka: NIS Spartacus–Crvena zvezda 0:3 (24:26, 29:31, 22:25)

Sétaerdei sportcsarnok, 2000 néző, vezette: Janković (Niš), Balandžić (Belgrád).

NIS Spartacus: Raonić 10, Memišević (libero), Trnić 7, Cvetićanin 6, Helić 17, Vujčin, Antanasijević, Medić 8, T. Matić 11, Radakov, Oluić, D. Matić.

Crvena zvezda: Budrović, Marinković, Popović 10, Simić, Pušić (libero), Vojnić Purčar, Bjelica 14, Stevanović 11, Kubura, Kecman 11, Lukić 12, Milovits 4.