2024. április 26., péntek

Ivanović végre előrelépett

Ana Ivanović Stuttgartban zsinórban három németet vert. A Fed-kupában előbb az eredeti német Mona Barthelt, majd a lengyel származású Angelique Kerbert múlta felül, a kedden rajtolt erős torna 1. fordulójában pedig a Boszniában született Andrea Petkovićot győzte le, amivel nemcsak a tornán haladt, hanem a ranglistán is. Ana a stuttgarti első pontokkal kikerülte az amerikai Sloane Stephens-ot, most a 16. helyen áll, s már csak Jelena Janković hagyhatná el, ahhoz azonban tornagyőzelem kell neki. Ana a 2. fordulóban a 31 éves és a ranglistán 11. orosz Nadia Petrovával játszik, aki a rajton sokat bajlódott a fiatal és alig ismert német Dinah Pfizenmaierrel. Ana és Nadia már 13-szor játszottak, a belgrádi 8:5-re vezet, és ő nyerte a két legutóbbi csatájukat.

Ana Ivanović zsinórban három német játékost győzött le (Fotó: Beta)

Ana Ivanović zsinórban három német játékost győzött le (Fotó: Beta)

Nem jutott a 2. fordulóba Marrakechben a magyar Babos Tímea, hisz csak az első játszma derekáig volt egyenrangú ellenfele a fizikailag erősebb holland Kiki Bertensnek. Játszik a szerb Aleksandra Krunić is, aki a tuniszi ITF-torna rajtján könnyűszerrel nyert a magyar Jani Réka Luca ellen, és a 2. körben a chilei Daniela Seguellel találkozik. Krunić a torna első kiemeltje, s ha elnyeri a serleget, pályafutása során először juthat a legjobb 150 közé.

Az erős barcelonai tornán már három rangadót játszottak. A lett Ernests Gulbis tartja a formáját és könnyen elbánt az egykor éljátékos spanyol Fernando Verdascóval, a másik spanyol veterán, Tommy Robredo pedig nagy meglepetést okozott a bolgár Grigor Dimitrov feletti győzelmével. Keményen csatáztak az orosz Nyikolaj Davigyenko és a cseh Tomáš Berdych is, s a cseh a 13. meccsükön csak harmadik győzelmét aratta.

Bukarestben ma kezd Janko Tipsarević, első ellenfele pedig a kolumbiai Santiago Giraldo lesz.