2024. április 26., péntek
RÖPLABDA,

Döntőben a Spartacus

Szabadka: NIS Spartacus–Vizura Wall Art 3:0 (26:24, 26:24, 25:16)

Sétaerdei sportcsarnok, 600 néző, vezette: A. Popović (Karlóca), T. Popović (Kraljevo).

NIS Spartacus: Raonić 7, Memišević (libero), Trnić 5, Cvetićanin 14, Helić 11, Vujčin, Antasijević, Medić 3, T. Matić 11, Radakov, Oluić, D. Matić.

Vizura Wall Art: Medarević 2, Petrović 1, Stepanović (libero), Lozo 3, Savić 6, Bojanić, Čikiriz 14, Buša 2, Mirković 5, Klačar, D. Bošković 1, T. Bošković 12.

Az ötödik mérkőzésen a szabadkai lányok a sérült Oluić nélkül is két szoros és egy sima játszmában legyőzték a Vizura együttesét és bejutottak a bajnoki döntőbe, ahol a Crvena zvezda vár rájuk. Az első játszmában végig a vendégeknél volt az előny, a hajrában 21:18-ra vezettek az újbelgrádi lányok, de a legfontosabb pillanatokban a hazai sáncnak és adogatásnak köszönhetően megfordult az eredmény, és Matić szervájával, a második játszmalabdát kihasználva vezetést szerzett a Spartacus. A második játszma is hasonló eredménnyel végződött, azzal a különbséggel, hogy ebben a játékrészben végig a hazaiak vezettek (8:4, 16:11, 21:18). A vendégek 21:20-ra feljöttek, de ekkor Cvetićanin, Matić és Raonić szerzett pontokat és három játszmalabdához jutottak a hazaiak. A jól küzdő újbelgrádi lányok a hazaiak hibáit kihasználva 24:24-re egyenlítettek, de Medić és Helić pontjaival ez a játszma is a hazaiaké lett. A harmadik játszmában csak egy csapat volt a pályán, a Spartacus kiváló játékkal 20:8-as előnyre tett szert, a vendégek csak csökkenteni tudták a különbséget. A döntő első mérkőzésére csütörtökön 18 órától Belgrádban kerül sor, a második meccset szombaton szintén a fővárosban játsszák. Szabadkán először hétfőn találkozik a két csapat.