2024. április 26., péntek

Kraljevo: Deklaráció a valóságshow-k ellen

Megóvnák a társadalmat a kulturális genocídiumtól

Többek között az állami szervek és más illetékes intézmények reagálását követeli a nemzeti frekvenciával rendelkező tévécsatornákon sugárzott valóságshow-kat elítélő nyilatkozat, amelyet Kraljevo képviselő-testülete fogadott el.

A dokumentumban, amelynek indítványozója az Új Szerbia képviselői csoportja volt, az áll, hogy a képviselők számítanak a többi önkormányzat támogatására is, hogy a társadalmat megóvják a rendszerbeli és rendszeres kulturális genocídiumtól, amelyet a médiumok a valóságshow-kon keresztül sugároznak, könnyű pénzkereset céljából, ugyanakkora a legközvetlenebb hatást kifejtve a kollektív szellemi állapotokra.

A kraljevói képviselők kiemelték „tudatában vannak e tartalmak hordozta veszélynek, amely sérti a közerkölcsöt, a pravoszláv egyházat, hirdeti a pedofíliát és a homoszexualitást és negatívan hat a fiatalok világnézetére.

A testület követeli a kormánytól, a művelődési tárcától, a műsorszórási ügynökségtől, az értelmiségtől és a szerb pravoszláv egyháztól a támogatást „a közerkölcs, a szerb nép kollektivitásának, hagyományainak, hitének és kultúrájának és az általánosan elfogadott viselkedési szabályok védelme érdekében”.