2024. április 26., péntek

Sikeres közös edzőtábor

Mint ahogy már beszámoltunk róla, a szabadkai körzeti ligás hajdújárási Vinogradar Labdarúgóklub a megye I.-ben szereplő Bordány csapatával egy határon átívelő (IPA) pályázatot nyert. A projektum összköltsége 75 730 euró, amiből Bordány 39 880 euróban, a Vinogradar pedig 35 850 euróban részesül. A nyitókonferenciát követően március 26-a és 29- között Hajdújáráson sor került a két klub serdülőcsapatainak első közös edzőtáborára. Kedden, szerdán és csütörtökön napi két edzést tartottak a csapatok, pénteken pedig egy közös gyakorlat szerepelt a programban. Az időjárás nem volt kegyes a két csapathoz, így az edzéseket főleg a hajdújárási és királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermeiben tartották, mindössze két alkalommal edzettek a hajdújárási labdarúgópályán. A két előírt barátságos mérkőzést megtartották ugyan, de a rendkívül nehéz talajú pályán egyik együttes sem tudta igazán azt nyújtani, amire képes.

– Mindkét csapat játékosai számára hasznos volt az elmúlt közel egy hét – mondta Tesity Ervin, a Vinogradar serdülőinek vezetőedzője. – A heti 7-8 vagy akár 10 edzés rendkívül pozitívan hat a játékosok fejlődésére. Nagy hangsúlyt fektettünk az erőnlétre, de sok labdajátékot is a programba iktattunk, e kettőt megpróbáltuk ötvözni az edzések során. Többet szerettünk volna foglalkozni a kapura lövéssel, a befejező elemekkel, de az időjárás ezt nemigen tette lehetővé. Fontos, hogy a gyerekek megismerkedtek, összebarátkoztak, tanultak egymástól az edzések alatt. Következő lépésként a nyáron két bordányi edzőtábor szerepel a programban.

A Csongrád megyében lévő Bordányban az óvodásoktól kezdve a kölyök korcsoportokon, a serdülőkön és az ifiken keresztül a felnőttcsapatig több mint nyolcvanan rúgják a bőrt.

– Nagyon jól éreztük magunkat, a hajdújárásiak nagy szeretettel fogadtak minket, és mindent megtettek, hogy az edzőtábor sikeres legyen. A Vinogradar serdülői több helységből jöttek össze, így több dolgot is ellestünk házigazdánktól, nálunk viszont 1-2 kivételtől eltekintve bordányi gyerekek játszanak. A serdülők és az ifik számára nyáron egyhetes edzőtábort szervezünk, mi is szeretnénk legalább olyan szeretettel fogadni a hajdújárásiakat, amilyen szívélyesen fogadtak ők minket – mondta Fülöp Csaba, a bordányi együttes serdülőcsapatának vezetőedzője, aki 15 játékossal vett részt a hajdújárási edzőtáborban.

Prčić Alen, a házigazdák kapusa is hasznosnak ítélte az elmúlt napokat, s kiemelte, hogy az edzések elég kemények voltak.

– Néhány taktikai bemutató lezajlott, voltak olyan dolgok, amit mi tanultunk tőlük, és minden bizonnyal olyanok is, amit ők tanultak tőlünk. A nyári, bordányi edzőtábort már nagyon várom, kíváncsi vagyok, ott mi lesz a program – mondta a fiatal kapus.

Szerencse Ákos, a Vinogradar csapatkapitánya is elégedett volt az edzőtáborban tapasztaltakkal.

– A bajnokság kezdetekor jól jött, hogy egy külföldi csapattal is együtt edzhettünk, habár az edzések elég fárasztóak voltak. A közös munka pozitívan hatott az egész csapatra. Az egy hét alatt barátságok születtek, amelyek reményeink szerint tovább folytatódnak. Várom az újabb edzőtábort, talán akkor már az időjárás is kegyeibe fogad bennünket, és még több edzést és mérkőzést tudunk együtt lebonyolítani – mondta a csapatkapitány.