2024. április 26., péntek

Határnyitás Királyhalmán április 24-én?

Az ásotthalmi önkormányzat ezt közölte

Április 24-én, Szent György napján nyílik meg a határátkelő Ásotthalom és Királyhalom között, jelent meg hétfőn az ásotthalmi önkormányzat internetes oldalán.

A honlapon a következő szöveg jelent meg: „Ásotthalom - Bački Vinogradi (Királyhalom) közúti határátkelőhely ünnepélyes megnyitásának időpontja: 2013. április 24.”

A SzegedMa hírportál korábban azt közölte, hogy határidőre elkészült az Ásotthalom és a szerbiai Királyhalom közötti határátkelő, de eddig csak találgatni lehetett, hogy mikor nyílik meg a két település közötti határ. A 354 millió forintos fejlesztéssel a röszkei kerülővel mért 50 kilométerről 8 kilométerre csökken a két település közötti távolság.

– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a kormány által előírt 2012. decemberi határidőre megvalósította a kivitelezést, az átadás-átvételi eljárás megtörtént. A már folyamatban lévő használatbavételi, forgalomba helyezési és vízjogi engedélyezési hatósági eljárásokat követően – néhány héten belül – a megnyitásnak magyar részről nem lesz akadálya. A tényleges határnyitáshoz azonban szükséges a szerb oldalon az országhatárig vezető út és egyéb infrastruktúra megvalósítása is, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól független tényező, de reményeink szerint ugyancsak hamarosan befejeződik – közölte a SzegedMa hírportállal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Sajtó és Kommunikációs Főosztálya.