2024. április 26., péntek

Putyint nem zavarják a félmeztelen aktivista lányok

Hétfőn Angela Merkel német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatót Hannoverben.
Putyin vasárnap érkezett Hannoverbe, és a német kancellárral közösen nyitotta meg a világ legnagyobb ipari szakkiállítását, amelynek partnerországa az idén Oroszország.

A német kancellár és az orosz elnök a tájékoztató előtt együtt bejárta a hannoveri nemzetközi ipari vásár standjait. A körút közben a két politikust és kíséretét négy félmeztelen nő rohanta meg, a Femen nevű ukrán emberi jogi aktivista csoport tagjai, akiknek felsőtestén egyebek között a "fuck dictator" felirat volt látható. Az orosz elnököt szidalmazó fiatal nők eljutottak egészen Merkel és Putyin közvetlen közelébe, végül testőrök fogták le őket.

Angela Merkel a sajtótájékoztatón a be nem jelentett demonstrációra vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva elmondta: "Németország szabad ország", ahol a törvényes keretek között mindenki kifejtheti a nézeteit, ezért " kétségeim vannak afelől, hogy ilyen szükségmegoldásokat kell-e alkalmazni" a véleménynyilvánításhoz.
Vlagyimir Putyin a Femen demonstrációjával kapcsolatban elmondta: számított politikai akciókra, és nem zavarja a megmozdulás, amely akár hasznosnak is bizonyulhat, hiszen nagy nyilvánosságot biztosít a hannoveri ipari vásárnak.