2024. április 26., péntek
JÉGKORONG

Négyből négy

A 2012/2013-as jégkorongidény lassan a végéhez érkezik. Az elmúlt napokban a Spartacus U8-as és U16-as korosztálya lépett jégre és ért el figyelemre méltó eredményeket. Az U8-as korosztály Székesfehérváron, a B kategóriás tornán minden mérkőzését megnyerve szerezte meg az első helyet. Uroš Brestovac csapata a Jászberényt 6:1-re, a Sportországi Cápák együttesét 8:0-ra, a Sapa 19 B csapatát 7:0-ra, az ÚTE B csapatát pedig 6:0-ra győzte le. A siker rendkívül értékes, hiszen a szabadkai játékosok már húsz napja nem edzenek jégen, mivel a Kisstadionban már befejeződött a korcsolyaidény. A csapat megmutatta, hogy Szabadkának van jövője ebben a sportban, és hatalmas szükség mutatkozik egy fedett jégpályára a városban. A Spartacus a következő játékosokkal érte el a négy győzelmet: Luka Đukanović, Luka Kostić, Miloš Mickoski, Herbatin Olivér, Filip Bašić Palković, Andrej Bašić Palković, Aleksandar Antonijević, Marko Horvat, Kis Matej, Petar Pećerić, Fazekas Luka és Dobó Ármin.

A 16 évesekből álló szabadkai–szegedi Spartacus Tisza Volán csapata két mérkőzést játszott a magyar bajnokság rájátszásában a Kaposvár ellen, s mindkét mérkőzésen vereséget szenvedett. Kaposváron 21:4, Szegeden 5:4 volt az eredmény a Somogy megyeiek javára. A következő Spartacus-játékosok szerepeltek Zoran Jaramazović együttesében: Igor Šljapić, Nikola Popović, Filip Pavlović, Táncos Tamás, Táncos Gábor, Denis Katančić, Srđan Subotić.

Az idény végéig az U8-as és az U10-es korosztály április 13-án és 14-én a Miodrag Šišić nemzetközi tornán vesz részt Belgrádban, a veteráncsapat pedig április 19-étől 21-éig szintén Belgrádban lép jégre a hagyományos veterántornán.